Places logo
Menu

7 april de 70e editie van Wereldgezondheidsdag: Universal Health Coverage

7 april de 70e editie van Wereldgezondheidsdag: Universal Health Coverage

Op zaterdag 7 april is het Wereldgezondheidsdag. Deze dag is in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), onderdeel van de Verenigde Naties. Het is de bedoeling dat er op deze dag stil wordt gestaan bij gezondheid en ziektes die grote delen van de wereldbevolking raken. De organisatie roept wereldleiders dit jaar op om concrete stappen te ondernemen zodat iedereen, overal ter wereld toegang krijgt tot essentiële kwalitatieve gezondheidsdiensten zonder financiële problemen, met als doel: "Universal Health Coverage".

Globale gezondheidszorg verbeteren

Op Wereldgezondheidsdag wordt aandacht besteed aan ziektes die veel mensen in de wereld raken. Dit zijn ziektes zoals de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, ebola, aids en kanker. In veel landen zorgen armoede, gebrek aan onderwijs en ontbrekende gezondheidszorg ervoor dat deze ziektes en andere problemen onder een bevolking blijven bestaan. Het WHO wilt verandering zien en hoopt de globale gezondheidszorg te verbeteren om gezondheidsrisico"s voor de massa te verbannen.

Bespreekbaar maken van ziektes

Naast het gebrek aan toegang tot gezondheidszorg zijn in veel landen verschillende ziektes niet bespreekbaar. Het taboe op een ziekte zoals aids zorgt ervoor dat deze ziekte vaker terugkomt dan nodig is. Het doel van Wereldgezondheidsdag is om dit soort ziektes bespreekbaar te maken. Vorig jaar stond Wereldgezondheidsdag in het teken van depressie. Depressie is een psychische aandoening die mensen van alle leeftijden, uit alle lagen van de bevolking en alle landen in de wereld kan treffen. Door het taboe op depressie vinden veel mensen het lastig om over de aandoening te praten.

Jubileum

Dit jaar is de 70e editie en focust het WHO zich op wereldwijde toegang tot gezondheidszorg. Volgens het WHO heeft momenteel de helft van de wereld geen toegang tot essentiële gezondheidsdiensten. Dit moet veranderen volgens de organisatie, zij vinden dat iedereen op de wereld toegang moet hebben tot de gezondheidsdiensten die ze nodig hebben.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!