Places logo
Menu

6 tips om uw tijd beter te managen in 2017!

6 tips om uw tijd beter te managen in 2017!

Op één dag heeft u 86400 seconden de tijd om de dingen te doen die u zou moeten doen. Dat klinkt wellicht als veel, maar niets blijkt in de praktijk minder waar. Deze 'kloktijd' verschilt namelijk van de tijdsbeleving. De 'echte tijd' is wat u ervaart. Het is in deze echte tijd dat u moet werken, uw deadlines moet halen en aan andere verplichtingen moet voldoen. De vraag is dus: wat kunt u er aan doen om de echte tijd effectiever te gebruiken? Places.nl geeft antwoord.

Tijdsbeleving

Kloktijd is de tijd zoals die zich meetbaar en kwantitatief voordoet. Een minuut duurt nooit langer dan 60 seconden en twee jaar is op de seconde af twee jaar. Toch kan tijd heel anders aanvoelen. Het komt en gaat in golven. Soms vliegt de tijd, en soms kruipt het gestaag voorbij.

Toch kunt u met een aantal trucs te tijd zodanig naar uw hand zetten dat u tijd bespaart. Lees hieronder 6 tips om dit te doen.

Tips

1. Probeer inzicht te krijgen in hoeveel u kunt doen in een bepaalde tijd. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een week lang bij te houden wat u precies doet en hoe lang iedere bezigheid duurt.

2. Plan tijd in om taken in te plannen. Neem elke ochtend zo'n 30 minuten om uw agenda door te nemen.

3. Maak onderscheid tussen de dingen die echt belangrijk zijn en de dingen die minder belangrijk zijn. Bouw op die manier zaken met prioriteit in uw planning in.

4. Plan ook tijd in voor onderbrekingen en onvoorziene tijdrovende zaken. Op die manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

5. Aarzel niet om soms een 'niet storen' bordje te plaatsen, uw telefoon geheel uit te zetten of uit te loggen bij uw mail. Zo kunt u de tijd creëren die u nodig hebt om iets écht af te maken. Wilt u dat uw klanten u in die tijd nog wel kunnen bereiken? Dan is onze Places Antwoordservice iets voor u.

6. Sluit ook afleidingen als Facebook en leg uw telefoon met binnenkomende whatsappberichtjes aan de kant als u die niet nodig heeft.

Misschien is de beste tip voor een rustigere tijdsbeleving nog wel dat u moet onthouden dat u niet altijd álles kunt doen. Op die manier wordt uw werkdag vanzelf overzichtelijk en zal 2017 voor uw gevoel meer tijd hebben!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!