Places logo
Menu

2016: De ondergang van Twitter?

2016: De ondergang van Twitter?

Het is vaak gezegd: het gebruik van sociale media is goed voor uw onderneming. Met name Twitter is een medium dat hoge pieken heeft gekend en leek het ideale platform om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Echter, de tegenvallende resultaten bij Twitter stromen binnen. De groei van het medium is sinds het vierde kwartaal van 2015 officieel tot stilstand gekomen. Places.nl vertelt u meer in deze blog.

Verliezen

Niet alleen is de groei tot stilstand gekomen, ook heeft Twitter bedrijf een verlies geleden van 90,2 miljoen dollar en zijn de prognoses niet voordelig. Dit is analisten zelfs zo tegengevallen, dat zij Twitter op de beurs massaal hebben latern vallen. Het aandeel stond hierdoor vervolgens een flink stuk lager. Slecht nieuws voor het netwerk, dus!

Oud nieuws

De negatieve ontwikkeling voor het medium zijn echter geen verrassing. In 2015 is de koers van het aandeel Twitter al ruim gehalveerd. Dit leidde er onder andere toe dat voormalig directeur Dick Costolo in juni 2015 zijn functie neerlegde, waarna mede-oprichter Jack Dorsey de leiding overnam.

Veranderingen

Sindsdien probeert Dorsey het tij te keren. Zo heeft hij wijzigingen aangebracht om te zorgen dat het medium meer toegankelijk is voor nieuwe gebruikers, in de hoop weer nieuwe mensen te trekken. Ook heeft hij een aantal van maarliefst 330 ontslagen aangekondigd. Verder is er een nieuwe functie ingevoerd: inmiddels toont Twitter bovenaan de tijdlijn een blok met populaire tweets. Weinig ingrijpend, want daaronder staat gewoon nog de chronologische tijdlijn. Tot slot wil het medium strenger optreden tegen misbruik. Hiervoor is zelfs een heuse veiligheidsraad aangesteld. Of dat echter de redding zal zijn, is maar de vraag...

Vindbaarheid

Had u zich aangemeld voor Twitter, maar ziet u hiervan steeds minder resultaat? Dan is het belangrijk om toch vindbaar te blijven op het web. Een manier waarop dit kan, is door u aan te melden voor Telefoonboek.nl. Dit is gratis en zorgt ervoor dat klanten ondanks alles u op het internet altijd kunnen vinden. Bovendien toont u gemakkelijk uw Twitterpagina, zodat bezoekers in één klik toch uw tweets kunnen bekijken.

Meer lezen over de laatste socialmediaontwikkelingen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!