Places logo
Menu

11 tips om social media efficiënt in te zetten voor uw bedrijf

11 tips om social media efficiënt in te zetten voor uw bedrijf

Bent u met uw onderneming actief op social media, maar weet u nog niet hoe u echt meerwaarde kan halen uit uw social media-kanalen? Deze 11 tips helpen u alvast op weg om het meeste te halen uit uw social media-strategie!

1. Zorg dat u start met een goede basis

Begin met het formuleren van een duidelijke strategie. Het opstellen van een social media-strategie zorgt ervoor dat u goed nadenkt over de inhoud, dat u een duidelijk doel voor ogen heeft en het houvast biedt wat betreft de inrichting en analyse van uw activiteiten. Denk goed na over wat u gaat doen per social media kanaal en bedenk op welke kanalen uw doelgroep zich bevindt. Maak gebruik van een contentkalender om structuur te creëren in uw berichten en social media kanalen.

2. Bedenk leuke acties en promoties om klanten te betrekken bij uw product of dienst.

Wellicht kunt u een leuke actie bedenken waarbij klanten vrienden of familie moeten taggen. Dit creëert waardevolle interactie op uw social media kanalen en betrokkenheid onder uw klanten.

3. Verspreid uw merkidentiteit en houd online activiteit in de gaten

Verspreid uw merkidentiteit over het internet. Denk aan LinkedIn, dit kunt u uitstekend inzetten om uw social media kanalen te promoten. Zorg dat u transparant blijf naar uw klanten toe en houd uw meldingen en berichten in de gaten. Leuke reacties van klanten kunnen weer een moment geven tot interactie. Deel bijvoorbeeld foto's van uw werknemers.

4. Zorg voor interessante content

Gebruik trends, of denk aan speciale dagen waarop u kunt inhaken met uw social media content. Blijf relevant door op de hoogte te zijn. Deel vooral artikelen die waardevol zijn voor uw klanten. Unieke en interessante content zorgen ervoor dat u opvalt tussen alle andere social media berichten.

5. Gebruik handige tools

Geavanceerde tools maken het gebruik van social media een stuk makkelijker. Bovendien helpen goede tools u om uw tijd optimaal te spenderen. Places.nl stelde een handige top tien tools voor social media samen.

6. Meten is weten

Om te weten of uw social media strategie daadwerkelijk werkt naar behoren is het belangrijk om uw gegevens te meten. Bovendien geeft het u inzichten in hoe u uw social media beleid het beste kunt optimaliseren. U kunt met deze inzichten zien welke kanalen het meest bezocht worden, op welke tijdstippen, welke content het populairst is bij uw doelgroep etc.

7. Houd ook wetten en regelgeving in de gaten

Denk aan het gebruik van foto's waar wellicht copyright aan zit of het zorgen dat u eigen content creëert.

8. Target volgers van concurrenten

Mensen die bedrijven volgen die ongeveer dezelfde producten of diensten leveren als uw bedrijf kunnen erg interessant zijn om te targetten. De kans is groot dat zij ook geïnteresseerd zijn in die diensten die u levert.

9. Blijf bij uzelf

Schrijf zoals u ook in het 'echte' leven met uw klanten communiceert. Op deze manier blijft u vertrouwd en herkenbaar.

10. Gebruik het juiste formaat afbeeldingen

Zorg dat uw afbeeldingen in ieder geval goed passen en dat de afmetingen voldoen aan de kanalen waarop u ze vertoont. Dit oogt professioneel.

11. Blijf innoveren

De ontwikkelingen van social media gaan snel. Functies en mogelijkheden binnen bepaalde social media veranderen. Het is belangrijk om goed op de hoogte te blijven hoe verschillende social media gebruikt kunnen worden en hoe u hier als bedrijf van profiteert.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!