Places logo
Menu

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een expert van Places.nl?

  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Online

Het belang van goed online vindbaar zijn

Online vindbaar zijn is tegenwoordig ontzettend belangrijk. De meeste klanten zoeken bedrijven eerst online op. Google staat bekend als de grootste zoekmachine, maar ook via belangrijke kanalen zoals Bing, Apple Maps en Tomtom wordt er veel naar bedrijven gezocht. Daarom is het belangrijk om op meerdere kanalen goed vindbaar te zijn. Ben je benieuwd hoe goed je online vindbaarheid is op verschillende kanalen?

Vraag gratis check aan
Gevonden worden door klanten

Jouw bedrijfsgegevens op de belangrijkste kanalen

Google Bedrijfsprofiel is de perfecte manier om gratis, snel en gemakkelijk alle belangrijke informatie te tonen aan bezoekers. Places.nl heeft een unieke samenwerking met Google Bedrijfsprofiel waardoor jouw bedrijf hier zichtbaar is én gekoppeld met jouw Places Dashboard.

Met maandelijks 1 miljard gebruikers is Google Maps een onmisbaar online kanaal voor bedrijven. Het is dé plek waar je als bedrijf vindbaar moet zijn voor (potentiële) klanten. Door onze samenwerking met Google wordt jouw bedrijf ook hier vindbaar.

Dagelijks zijn er 3,5 miljard zoekopdrachten in Google en daar moet jouw bedrijf natuurlijk van profiteren. Places.nl zorgt er voor dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt in de (organische) resultaten van Google Search zodat klanten jouw bedrijf makkelijker kunnen vinden.

Op iedere IPhone zit standaard de navigatie-app van Apple: Apple Maps. Met in 2020 al meer dan een miljard IPhones gebruikers wereldwijd biedt het enorme kansen om als bedrijf vindbaar te zijn op Apple Maps.

Apple heeft een eigen spraakassistent, namelijk 'Siri'. Deze vind je standaard terug op een Iphone en Ipad, maar tegenwoordig vind je deze app ook terug op andere Apple-producten, zoals Apple Watch, Apple HomePod en Apple TV's. Met de toenemende populariteit is Siri daarmee een grote kans voor bedrijven die vindbaar willen zijn voor spraakgestuurde zoekopdrachten.

Iedereen kent TomTom wel van de losse navigatie-toestellen voor in de auto. Maar TomTom levert ook data aan de geïntegreerde navigatiesystemen in grote automerken zoals Audi, BMW en Volkswagen. Dus als je bedrijf in TomTom staat, dan ben je ook meteen vindbaar in systemen van de grootste automerken.

Bing is de zoekmachine van Microsoft. Dit is de standaard zoekmachine van alle Windows computers. Ook hier kan je als bedrijf je lokale vindbaarheid vergroten met een vermelding en ben je vindbaar voor een miljoenenpubliek.

Net als Google en Apple Maps is Here een aanbieder van online kaarten zodat mensen onderweg hun route kunnen volgen naar hun eindbestemming. Goed vindbaar zijn op websites als Here is heel belangrijk voor de vindbaarheid van je bedrijf in het algemeen.

Telefoonboek.nl is met 3,4 miljoen bezoekers per maand en 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen de meest complete bedrijvengids van Nederland. Door je aan te melden bij Telefoonboek.nl zal je dus nog beter vindbaar zijn.

Openingstijden.com is één van de grootste en meest volledige sites van Nederland met ruim 66.000 openingstijden. Deze site brengt ondernemers in contact met (potentiële) klanten die de openingstijden hele dagen door raadplegen op deze site.

Waze is een gratis, real-time navigatie en verkeersapp. De app loodst u op soms zelfs (deels) langs een file, bijv. bij een knooppunt en geeft een snellere route indien beschikbaar. De app is geschikt voor Android, iphone en windows phone en geschikt voor in de auto. Door je aan te melden als bedrijf bij Waze, kunnen bezoekers altijd met de snelste route naar je toe.

Uber is een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in diverse landen. Dit gaat via de mobiele app. Staat jouw bedrijf op de kaart, dan kunnen bezoekers jou makkelijker vinden.

Overal

Met Places Bedrijfsvermelding overal online vindbaar zijn

Het kost behoorlijk wat tijd om alle online bedrijfsvermeldingen te verspreiden en up-to-date te houden. Daarom biedt Places de dienst Bedrijfsvermelding aan. Jij vult je bedrijfsgegevens in en wij regelen het beheer van je bedrijfsprofiel. Zo staan je bedrijfsgegevens bij de 20+ belangrijkste zoekmachines, navigatiesystemen en websites waaronder Google, TomTom en Facebook. Ook kun je je bedrijfsgegevens zo eenvoudig beheren vanuit één dashboard.

Bekijk Places Bedrijfsvermelding
Lokale vindbaarheid

Heb je nog vragen? Wij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij geven graag advies over hoe jouw bedrijf (nog) meer kan groeien!

agent agent

Meld je bedrijf nu gratis aan op Places.nl en word optimaal online vindbaar en bereikbaar!