Places logo
Menu

Taxibedrijven onder de loep: wat zijn belangrijke factoren voor een geslaagde taxirit?

Taxibedrijven onder de loep: wat zijn belangrijke factoren voor een geslaagde taxirit?

De laatste jaren is het aantal (kleine) taxibedrijven hard gegroeid. Zo is het totale aantal taxibedrijven in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld, blijkt uit cijfers van CBS. Dit ging voornamelijk om taxibedrijven met één werkzame persoon. Deze groei is veel te danken aan de groei van online diensten waardoor chauffeurs en reizigers via een app in contact met elkaar komen. Daarnaast is in 2016 de taxiwet gewijzigd waardoor het makkelijker is om taxiondernemer te worden. De toegenomen concurrentie zorgt ervoor dat taxi-chauffeurs klanten voor zich moeten winnen met een goede service. Ook Uber zorgt voor een grote verandering in de taxiwereld, ouderwetse taxichauffeurs moeten het opnemen tegen jonge onervaren Uber- chauffeurs. Hoe worden de ouderwetse taxibedrijven beoordeeld door klanten? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Om vast te stellen hoe taxibedrijven worden beoordeeld is gekeken naar de beoordelingen op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online personen- en bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van contactinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 3.263 beoordelingen voor taxibedrijven achtergelaten.

Stiptheid en vriendelijkheid belangrijke factoren

Veruit de meeste beoordelaars op Telefoonboek.nl zijn zeer tevreden over hun ervaring met het taxibedrijf. In totaal zijn er 2.441 voldoendes gegeven met een gemiddelde van een 9.7. Een goede service, vriendelijke medewerkers, stiptheid van het vervoer (op tijd komen) en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn belangrijke factoren in een goede beoordeling.

"Zeer goed, netjes op tijd en vriendelijke chauffeur tevens goede frisse nieuwe auto's en even helpen met koffers dragen is ook geen probleem. Hartstikke bedankt voor de plezierige rit!" - Beoordeling op Telefoonboek.nl.

Frustraties

Zoals altijd zijn er ook mensen die minder tevreden zijn over hun ervaring met een taxibedrijf. In totaal zijn er 822 onvoldoendes gegeven met een gemiddelde van 2.4. Chauffeurs die de weg niet goed weten, niet op tijd komen, te hard rijden en soms zelfs mensen weigeren mee te nemen zorgen voor veel frustraties. Hoge prijzen en asociale chauffeurs dragen ook bij aan negatieve reacties.

"Erg hoge prijs in verhouding met andere taxibedrijven. Helaas achteraf het afgesproken tarief voor een rit niet aangehouden waardoor de rit 30 euro duurder werd. Ook was de chauffeur niet op de hoogte van het voorschot van 40 euro. Bij nader inzien het bedrijf even geïnformeerd voor een geldige reden hiervoor, maar kregen een klantonvriendelijke reactie. De volgende keer bellen we een ander taxibedrijf, waarbij zowel de prijs als de klantvriendelijkheid beter is!" - Beoordeling op Telefoonboek.nl.

Top drie best beoordeelde taxibedrijven

Ondanks de negatieve reacties worden veruit de meeste taxibedrijven gelukkig goed beoordeeld. Uit de beoordelingen blijkt dat de volgende taxibedrijven als beste beoordeeld worden:

  1. TaxiLux Utrecht - op basis van 174 beoordelingen gemiddeld een 9.5
  2. Taxi Centrale Driebergen - Zeist - op basis van 127 beoordelingen gemiddeld een 8.9.
  3. Jansen & Jansen Taxi - Winterswijk - op basis van 165 beoordelingen gemiddeld een 8.3.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!