Places logo
Menu

Succes in beeld met videos op Facebook

Succes in beeld met videos op Facebook

De content op Facebook is steeds meer aan het veranderen. Langzamerhand verschijnen er minder posts op het medium met enkel tekst of een afbeelding en stijgen de aantal geplaatste video's. In november 2014 zei Mark Zuckerberg: "Over vijf jaar is de meeste content of Facebook video." Een goed idee dus om u als ondernemer te verdiepen in het plaatsen van kwalitatieve video's op uw Facebookpagina die het indruk maken op uw potentiële klanten. Places.nl vertelt u in deze blog waar u zoal aan kunt denken.

Aandacht trekken met de autoplay

Zodra een Facebookvideo op de tijdlijn van een van uw volgers komt, speelt deze automatisch af zonder geluid. Uw video moet zonder geluid de aandacht trekken van de kijker. Als u ervoor zorgt dat in de eerste drie seconden de aandacht van de kijker getrokken wordt, wordt het filmpje vaak volledig afgekeken en kan dit leiden tot veel meer verkeer naar uw Facebookpagina en website. Zorg voor ondertiteling als iemand in de film spreekt, voor het geval de kijker het geluid niet aan zet.

Korte video's

De meeste Facebookgebruikers scrollen vaak 'even snel' door hun nieuwspagina. De informatie die u geeft via de video kan daarom het beste kort maar krachtig zijn. Probeer een maximum van twee minuten aan te houden. Mocht u meer videocontent hebben, verwijs de kijker dan door naar een andere plek waar dit bekeken kan worden.

Link naar uw website

U heeft waarschijnlijk een doel bepaald waar u uw Facebookpagina voor inzet. Een filmpje kan nog zo leuk zijn, maar als u de kijker nergens naartoe verwijst dan wordt enkel het filmpje bekeken. Lok met uw video de kijker uit om uw website te bezoeken. Meer informatie om het optimale uit uw Facebookpagina te halen leest u op de Places Blog 'Kies voor succes: tips om te scoren met uw Facebookpagina'.

Adverteren op Places.nl

Naast goede content op uw Facebookpagina kunt u uw bedrijf op meerdere manieren in het daglicht brengen. Bij Places kunt u gratis en gemakkelijk een bedrijfsvermelding aanmaken. Hiermee is uw bedrijf te vinden op zowel Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Wilt u meer weten? Voor meer informatie kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 024 – 3555 299. Wij advisereren u graag over de mogelijkheden!

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!