Places logo
Menu

Productie Tesla Model 3 tijdelijk stopgezet

Productie Tesla Model 3 tijdelijk stopgezet

Autofabrikant Tesla is de laatste tijd herhaaldelijk negatief in het nieuws geweest. Nu heeft oprichter Elon Musk de productie van het Model 3, het instapmodel van Tesla, tijdelijk stilgelegd om uiteindelijk de productieaantallen te kunnen verhogen.

Fabriek gesloten door updates

De fabriek zou nu niet gesloten zijn door nieuwe problemen, maar omdat een aantal updates aan het productieproces zouden moeten worden doorgevoerd. Het personeel uit de fabriek zit thuis met onbetaald verlof. Het doel van de updates is het verhogen van de productieaantallen. Tesla heeft namelijk herhaaldelijk beloofde doelstellingen met betrekking tot de productie niet kunnen waarmaken. Eind maart had de productie van Model 3 bij 2.500 auto"s per week moeten liggen, terwijl dit in de praktijk slechts 2.000 was. Door de update hoopt Tesla in mei de productieaantallen tot drie- vierduizend auto"s per week te kunnen verhogen. Na een extra update in mei wordt gestreefd naar zesduizend auto"s per week in juni.

Mensen onderschat

Ondertussen wachten meer dan vierhonderdduizend klanten verder op hun nieuwe Tesla bestelling. Zij hebben al een vooruitbetaling van 1.000 dollar gemaakt. Musk gaf aan dat productieaantallen eerder niet behaald waren door het gebruik van complexe technologieën. De stappen in het productieproces waren nauw met elkaar verweven, waardoor de uitval van één robot al snel kon leiden tot een onderbreking van het gehele proces. Musk twitterde zelf dat hij de mens onderschat had, en laat nu vooral in de assemblage meer stappen door mensen uitvoeren. Naar eigen zeggen had de Tesla-topman zelfs in de fabriek geslapen om de productie weer goed op orde te krijgen.

Analisten verbaasd

Analisten tonen zich verbaasd over de gang van zaken bij Tesla. Het stopzetten van de fabriek zou veel geld kosten. Daarnaast betekent het stopzetten ook dat ondertussen geen nieuwe auto"s aan wachtende klanten geleverd kunnen worden, waardoor er minder geld binnenkomt. Kredietbeoordelaar Moody"s had de kredietwaardigheid van Tesla al verlaagd omdat de productieaantallen niet behaald werden. Een investering in Tesla wordt nu als zeer speculatief gezien en wordt dan ook afgeraden.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!