Places logo
Menu

Places Deals: 4 tips voor een goede promotieafbeelding bij uw aanbieding

Places Deals: 4 tips voor een goede promotieafbeelding bij uw aanbieding

Heeft u een deal aangemaakt op Beste.nl? Dan is een aantrekkelijke afbeelding van groot belang om succesvol te adverteren. De afbeelding is namelijk het eerste wat bezoekers van Beste.nl van uw deal zien. Het is dus niet alleen belangrijk dat de afbeelding opvalt, maar ook dat deze op een duidelijke manier uw aanbieding toont. De gebruiker begrijpt dan om welk product of welke dienst de deal gaat. Lees in deze blog waar een afbeelding voor een deal op Beste.nl aan moet voldoen om op te vallen bij nieuwe klanten.

Afmetingen: 450x300 pixels

Alle aanbiedingen worden met een promotieafbeelding getoond op de home pagina van Beste.nl. KnipselDe ideale afmeting voor de afbeelding is 450 pixels voor de breedte en 300 pixels voor de lengte. Afbeeldingen die kleiner zijn kunnen niet worden weergegeven. Het beste kan gekozen worden voor een foto in liggend formaat. Kiest u voor een staande afbeelding, dan wordt deze aan de boven- en onderkant afgesneden en blijft er aan de zijkanten witruimte over. U maakt daardoor geen optimaal gebruik van de afbeeldingsruimte. Het voorbeeld hieronder laat zien dat de staande foto (rechts) witruimte aan de zijkanten heeft, waardoor de afbeelding een stuk kleiner oogt. Het liggende formaat is daarom beter.

bonbons

Tips:

Heeft u een staande afbeelding? Dan kunt u deze in een fotobewerkingsprogramma bijsnijden tot het juiste formaat. Heeft u extra afbeeldingen om een nóg completer beeld van uw deal te geven? Dan kunt u deze als ondersteunende afbeeldingen bijvoegen.

Kwaliteit van de afbeelding

De afbeelding moet van goede kwaliteit zijn en moet professioneel overkomen. Zo verleidt u de bezoekers van Beste om uw deal te bekijken en te downloaden en laat u goed zien wat uw deal inhoudt. Zorg daarom dat uw afbeelding scherp en niet te donker is of slecht belicht is.

Knipsel1

Beide afbeeldingen tonen een situatie in een lounge bar of club. De rechter afbeelding is vrij donker, waardoor de sfeer van de lounge of bar niet goed overgedragen wordt op de bezoeker van Beste.nl. De linker afbeelding laat wellicht niet zo veel van uw zaak zien, maar toont wel een gezellig stel vrouwen, genietend van een lekker drankje. Deze foto zal meer opvallen en de behoefte om bij u langs te komen voor een drankje zal groter zijn.

Laat zien wat u aanbiedt

Het is belangrijk dat mensen door uw afbeelding een goed beeld krijgen van wat u aanbiedt. Verkoopt u een bepaald product? Gebruik dan een afbeelding die het product duidelijk en op een aantrekkelijke manier toont. Een rustige achtergrond, bijvoorbeeld wit, is daarbij het beste. Dan is het soms lastig om uw werkzaamheden door middel van een enkele afbeelding te tonen. Toon in dat geval bijvoorbeeld een afbeelding van een 'klant' die van deze dienst gebruik maakt of laat het materiaal zien waarmee u werkt. Denk bijvoorbeeld aan een vrouw met mooi verzorgde nagels voor een nagelstyliste, of personen achter een computer voor een computercursus. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van afbeeldingen die duidelijk laten zien wat er wordt aangeboden, en afbeeldingen waarbij dit niet het geval is.

productfoto

De rechter afbeelding hierboven laat niet goed zien wat er aangeboden wordt. Er moet goed gekeken wat er precies in de vitrines staat. De winkelinrichting neemt het grootste deel van de afbeelding in beslag en leidt af, waardoor de aandacht niet meer op het aangeboden product gevestigd is. De linker foto daarentegen, laat meteen zien dat er een mobiele telefoon wordt aangeboden.

massagepraktijken

Tips:

Heeft u geen goede afbeelding van uw aanbieding? Biedt u een dienst aan en weet u niet precies hoe deze dienst in een aantrekkelijke afbeelding weer kunt geven, bijvoorbeeld boekhouding, autoreparatie of ontstopping? De servicedesk van Places kan voor veel verschillende diensten een passende afbeelding zoeken en toevoegen. Neem hiervoor contact met ons op!

Geen tekst in de afbeelding

Probeer teksten en logo's in de afbeelding te vermijden. De afbeelding die bij uw deal wordt getoond heeft een afmeting van 450x300 pixels. De tekst in de afbeelding wordt dan dusdanig verkleind, dat deze in de meeste gevallen onleesbaar zal zijn. Als u belangrijke informatie voor uw deal heeft, zet deze informatie dan in de beschrijving of de voorwaarden van de deal. Let er daarnaast op dat er geen randen of schaduw op de afbeelding zichtbaar zijn.

dietisten

Geen logo als afbeelding

Een bedrijfslogo is niet geschikt om als afbeelding op Beste.nl te gebruiken. Mensen zien dan wel dat het om uw bedrijf gaat, maar niet om welk aangeboden product of dienst. Wel kunt u uw logo als extra afbeelding toevoegen, zodat deze alsnog zichtbaar wordt wanneer mensen uw deal bekijken.

logo vs afbeelding

Boekhouding is een dienst die niet zo 'tastbaar' is. Het is daarom lastig om een geschikte afbeelding te vinden waarop de dienst getoond wordt. De rechter afbeelding hierboven zegt echter meer dan alleen het logo van het bedrijf, omdat er elementen worden getoond die in relatie staan tot boekhouding.

Wat te doen als...

...mijn afbeelding te klein is?

Misschien heeft u de afbeelding ook in groter formaat. Anders kunt u beter kiezen voor een andere afbeelding. Let hierbij op de vereiste afmetingen; 450 pixels in de lengte en 300 pixels in de breedte.

...mijn afbeelding wordt afgesneden?

Waarschijnlijk heeft uw afbeelding een staand formaat. Omdat afbeeldingen op Beste.nl wordt afgesneden tot 450 pixels in de lengte en 300 pixels in de breedte, wordt alleen een afbeelding met liggend formaat volledig weergegeven. U kunt daarom beter kiezen voor een afbeelding met liggend formaat.

...mijn afbeelding is afgekeurd vanwege tekst?

Met behulp van Paint - of een ander grafisch programma - kunt u eenvoudig tekst uit uw afbeelding verwijderen. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Vragen?

In deze blog kunt u lezen hoe u een deal aanmaakt op Beste.nl. Heeft u verder nog vragen over het plaatsen van een afbeelding op Beste.nl? Wij helpen u graag, bel 024-3555299!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!