Places logo
Menu

Onderscheid uzelf met een unieke huisstijl

Onderscheid uzelf met een unieke huisstijl

Als ondernemer wilt u graag dat uw bedrijf een goed imago heeft. Wat uw bedrijf uitstraalt naar (potentiële) klanten is onder andere afhankelijk van de huisstijl. Voordat u uw huisstijl doorvoert is het daarom belangrijk dat u bedenkt hoe u precies over wilt komen. In deze blog vertelt Places.nl u hoe u uw huisstijl kunt ontwerpen en doorvoeren. Leest u mee?

Sterke merken, imago en reputatie

Sterke merken onderscheiden zich van andere merken door differentiatie. Ze presenteren zich als anders dan de rest en proberen een bepaald imago van de organisatie te creëren. Zo'n imago komt tot stand door de eigen ervaring die de consument met het merk heeft, door informatie van anderen die ervaring hebben met het merk, door berichten in de media en door reclame. Uw imago bepaalt vervolgens weer uw reputatie: het gemeenschappelijke beeld dat verschillende consumenten van uw bedrijf hebben. Dit wordt bepaald door hoe u zich als bedrijf presenteert en wat u uitdraagt.

Huisstijl ontwerpen

Voordat u uw huisstijl ontwerpt is het belangrijk om na te denken over wat u precies uit wilt stralen. Als financieel adviseur zijnde vervult professionaliteit bijvoorbeeld een andere functie dan wanneer u een kinderdagverblijf runt. Hiermee is de huisstijl dus deels afhankelijk van de doelgroep. Bij het ontwerpen van een huisstijl komen nog een aantal andere dingen kijken, zoals een logo, de persoonlijkheid van het bedrijf en een slagzin of kernwaarde die kort en krachtig is samengevat.

Website

Op uw website kunt u uw huisstijl doorvoeren met bepaalde visuele aspecten, zoals typologie, het weergeven van uw logo, kleurgebruik en opmaak van de website. Hierbij is het belangrijk dat u één stijl hanteert, want hiermee straalt u eenheid en overzichtelijkheid uit. Gebruik koppen en titels die de indeling van de website verduidelijken en aangeven welke informatie waar te vinden is. Zorg er voor dat de informatie op de site aansluit bij uw doelgroep en probeer vakjargon te vermijden. Wist u dat u via Places Websites in slechts 5 minuten een professionele website aanmaakt voor uw onderneming? Meer informatie over deze nieuwe functie van Places leest u in deze blog.

Vergeet uw kantoorinrichting niet

Bij het doorvoeren van de huisstijl is dit misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar ook in uw kantoorinrichting kunt u uw huisstijl terug laten komen. Denk bijvoorbeeld na over de inrichting van de entree van uw bedrijf. U krijgt tenslotte slechts één keer de kans om een goede eerste indruk achter te laten! Daarnaast kunt u rekening houden met het kleurgebruik van wanden en meubels, en bijvoorbeeld de inrichting van vergaderruimtes en werkplekken.

Draag altijd hetzelfde beeld uit

Heeft u uw huisstijl ontworpen, dan kunt u deze dus zowel online als offline doorvoeren. Ook Places biedt u genoeg mogelijkheden om uw huisstijl aan uw klant te presenteren. Met een (gratis) bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl linkt u gemakkelijk naar uw social media profielen. Of maak in enkele stappen een online visitekaartje aan. Heeft u de smaak te pakken, dan combineert u deze gemakkelijk met een persoonlijke reviewpagina. Er zijn opties genoeg! Neem voor meer informatie of advies contact op met onze klantenservice op het nummer 024-3555299. Wij helpen u doordeweeks van 08.00-21.00 uur graag uw huisstijl optimaal te communiceren aan uw klant!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!