Places logo
Menu

Maak kennis met generatie Z

Maak kennis met generatie Z

Generatie Z, ook wel bekend als de selfie generatie, is de nieuwste generatie die er is. Altijd op hun telefoon zijn zij weer een totaal andere generatie dan generatie Y. Als onderneming krijgt u ongetwijfeld met deze generatie te maken. Misschien neemt u werknemers van deze generatie aan, of is het uw doelgroep. Places.nl zocht uit wat u als bedrijf moet weten over generatie Z.

Wie is Generatie Z?

Generatie Z is de generatie die nu tussen de 5 en 20 jaar is. U zou ze ook wel de smartphone generatie kunnen noemen. Deze generatie is jonger dan de zogeheten 'millennials' en verschillen dus ook qua gedrag. Generatie Z is niet alleen bekwaam in het gebruik van technologie, maar is continu verbonden met technologie. Ze zijn altijd actief op hun smartphone, iPad en laptop en dit vaak ook tegelijkertijd.

Eigenschappen van Generatie Z

Generatie Z is een generatie die kiest voor zekerheid. In tegenstelling tot hun voorgaande generatie zijn zij opgegroeid in een samenleving met veel onzekerheden zoals de financiële crisis. Daarnaast kent de generatie geen leven zonder technologie. Doordat de generatie vaak aan het multitasken is op verschillende schermen hebben zij een korte aandacht spanne. Deze eigenschappen maken de generatie moeilijk te beïnvloeden, wantrouwend en ze verliezen snel hun aandacht.

Generatie Z als werknemer

Bent u werkgever? Dan is er een grote kans dat u binnenkort een werknemer gaat aannemen uit generatie Z. Het is daarbij verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Generatie Z is een generatie van dromen waarmaken. Bij het werven van werknemers is het van belang dat u hen het idee geeft dat dat bij u daadwerkelijk ook kan. Zorg er ook voor dat de werknemer betrokken wordt en is, zodat deze niet zo snel afgeleid raakt.

Generatie Z als doelgroep

Is Generatie Z uw doelgroep? Dan is het aan te raden uw marketing hierop aan te passen. Generatie Z bekijkt veel op video, bijvoorbeeld via Snapchat en YouTube. Via deze kanalen kunt u hen dan ook goed bereiken. Daarnaast wilt generatie Z graag persoonlijke producten. Ze zijn graag de co-creator van hun product. Producten met een eigen tekst erop zijn bijvoorbeeld razend populair.

Generatie Z bereiken

Generatie Z is veel te vinden op het internet. Voor uw bedrijf heeft Places.nl verschillende manieren waarmee we uw bedrijf online vindbaar kunnen maken. Wist u dat u met Places Adverteren gratis een bedrijfsvermelding kan aanmaken op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com waar wel 6,6 miljoen potentiële klanten per maand op komen. Daarnaast kunt u met Places Websites ook een professionele website aanmaken. Wij helpen u graag verder.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!