Places logo
Menu

Maak een professionele indruk met een keurige offerte

Maak een professionele indruk met een keurige offerte

Vrijwel iedere ondernemer heeft wel eens een offerte opgesteld of opgevraagd. Maar niet iedere ondernemer weet welke verplichtingen al dan niet bij een offerte komen kijken. Ten eerste is het natuurlijk handig om te weten wat een offerte precies is. Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat welke diensten u voor de opdrachtgever gaat uitvoeren en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Maar hoe pakt u dat precies aan? In deze blog vertelt Places u er meer over.

Hoe dan?

Een offerte is een vrijblijvend aanbod. Dat betekent dat er wettelijk gezien ook geen verplichtingen zijn gesteld aan de inhoud. Er zijn echter wel een aantal vaste onderdelen, die u altijd dient te vermelden. Daarbij gaat het om uw bedrijfsgegevens, de gegevens van de klant, de datum, het offertenummer, een samenvatting van de werkzaamheden, uw uurloon of de totaalprijs, de geldigheidsduur van de offerte en een verwijzing naar uw algemene voorwaarden. De rest van de offerte kunt u naar eigen inzicht invullen. Geef uw eigen draai aan de offerte, maak het persoonlijk!

Opmaak

Zorg dat de offerte er netjes en verzorgd uitziet. Een offerte is een belangrijke eerste indruk, spel- en stijlfouten passen daar niet bij. Naast de inhoudelijke kant, kunt u ook op het gebied van uitstraling onderscheidend zijn. Denk aan het briefpapier, het logo en de huisstijl.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden opstellen is niet verplicht, maar het is wel verstandig omdat het een financieel risico uitsluit en zakendoen makkelijker maakt. Laat de voorwaarden wel controleren door een jurist. De algemene voorwaarden zijn pas bindend als de klant deze vooraf kan lezen en ook (schriftelijk) bevestigt akkoord te gaan.

Offerte versturen

Opdrachtgevers vragen vaak meerdere offertes tegelijk op, verstuur de uwe daarom snel. Het is gangbaar een offerte per e-mail te sturen, bij voorkeur in PDF-vorm. Als u de algemene voorwaarden meestuurt, vergeet deze dan niet te benoemen in de begeleidende e-mail (anders zijn ze niet rechtsgeldig). Zodra de klant de offerte accepteert en tekent, is het een bindend juridisch contract geworden.

Eerst gevonden zien te worden

Bedrijven moeten u natuurlijk eerst vinden, om een offerte te kunnen aanvragen bij u. Met een Places bedrijfsvermelding adverteert u gratis op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarmee vergroot u de online vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt u ervoor dat potentiële klanten eenvoudig contact met u kunnen opnemen.

Heeft u vragen over adverteren via Places? Bel dan naar 024-8200617. Wij staan graag voor u klaar!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!