Places logo
Menu

Mobiele zoekopdrachten groeien met 175 procent

Mobiele zoekopdrachten groeien met 175 procent

Ruim 25 procent van alle online zoekopdrachten in 2012 naar personen of bedrijven werden vanaf een smartphone of tablet uitgevoerd. Dit is een stijging van 175% ten opzichte van 2011, zo blijkt uit de gegevens van Telefoonboek. In totaal zoeken maandelijks 5,5 miljoen Nederlanders via Telefoonboek (website, mobiele site, mobiele app) naar de contactgegevens van personen of bedrijven, wat uitkomt op bijna 9,5 miljoen zoekopdrachten per maand. Telefoonboek-gebruik-mobiel2012 Waar het gebruik van de papieren telefoongids alsmaar daalt - 75 procent van alle Nederlanders zegt nooit de papieren gids te gebruiken* - stijgen de bezoekersaantallen van bedrijvensites zoals Telefoonboek.nl. De zoektocht naar een telefoonnummer, adres of openingstijden begint tegenwoordig steeds vaker online. Hierbij komen iedere maand ruim 5,5 miljoen Nederlanders uit op Telefoonboek.nl.

Drukte tijdens kantooruren

De gegevens van Telefoonboek worden vooral geraadpleegd op werkdagen. Maandag is hierbij de drukste dag, december is de drukste maand. Rond het middaguur ziet Telefoonboek.nl een piek in bezoekers, met ruim 1.380 bezoekers tegelijk op de site. Telefoonboek-meestgezochtebedrijven2012

Vooral gezocht naar bedrijven

Op Telefoonboek wordt voornamelijk gezocht naar bedrijven. Ruim 65 procent van alle zoekopdrachten is naar een bedrijf. Populaire rubrieken zijn telefoonnummers en openingstijden van huisartsen, kappers en tandartsen. Ook taxi's, kringloopwinkels en andere lokale MKB-bedrijven worden door hun vermelding op Telefoonboek.nl beter gevonden. In totaal bevat de database van Telefoonboek ruim 1,3 miljoen bedrijven.

Slechts 4 procent toont openingstijden

In het afgelopen half jaar hebben 17.000 bedrijven actief gegevens op Telefoonboek.nl toegevoegd of gewijzigd. Slechts 4 procent van de bedrijven toont openingstijden. 28 procent van de bedrijven heeft een bedrijfslogo toegevoegd en slechts 11 procent heeft een Twitter-profiel toegevoegd. Het toevoegen van gegevens is grotendeels gratis en zorgt voor een betere vindbaarheid en grotere kans op contact met klanten. Telefoonboek-branches2012 * Onderzoek uitgevoerd in november 2012 onder 1000 Nederlanders in opdracht van Telefoonboek BV door Peil.nl. Bekijk volledige infographic

De zoekopdrachten via mobiel zijn in 2012 gestegen met 175%Telefoonboek.nl
Over TelefoonboekMet 5 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!