Places logo
Menu

Inbraakpreventie: voorkom zomerinbraak

Inbraakpreventie: voorkom zomerinbraak

Veel bedrijven gooien met het stijgen van het kwik de deuren dicht. Het risico op inbraak in bedrijven gaat hier echter ook mee omhoog. Doordat er tijdens de zomer weinig of geen mensen in uw bedrijfspand aanwezig zijn, slaan inbrekers in deze periode graag hun slag. Hoe gaat u zomerinbraak tegen? Places.nl geeft u een aantal nuttige inbraakpreventietips.

1. Waardevolle spullen

Berg waardevolle spullen tijdens de zomer goed op. Denk hierbij aan dure objecten die normaliter in het zicht staan, zoals computers, laptops, telefoons en andere apparaten. Deze spullen kunnen het beste in een kluis of afgesloten ruimte worden gezet. Hoe minder verleiding inbrekers hebben, hoe kleiner de kans op inbraak is.

2. In- en uitloop

Niet alleen u en uw personeel hebben vakantie, maar ook de vaste mensen waarmee u buiten uw eigen bedrijf werkt. Denk aan leveranciers, monteurs, postbezorgers of andere mensen die voor de in- en uitloop van uw bedrijf zorgen. Informeer de aanwezigen in uw bedrijfspand goed over de bedrijven waarmee u contracten heeft, en zorg ervoor dat zij goed checken of bezoekers ook écht voor zo'n bedrijf werken. Dat lijkt misschien onnodig, maar vaak worden er verkeerde mensen op goed vertrouwen binnengelaten. Het wordt voor inbrekers dan erg eenvoudig om uw bedrijf binnen te treden.

3. Social media

Voor inbrekers zijn data op social media vrij toegankelijk. Spreek met uw personeel af dat zij niet letterlijk communiceren dat uw bedrijf op slot gaat in de zomer. Zodra iedereen via bijvoorbeeld Facebook of Twitter laat weten dat ze er een paar weken tussenuit zijn, komen inbrekers te weten dat het bedrijfspand leeg is.Wel kan bijvoorbeeld op uw bedrijfspagina aan klanten worden meegedeeld dat de productie in de zomer wellicht wat lager is, zodat zij daarop voorbereid zijn. Spreek dus met uw personeel af wat wel en niet (op social media) over de zomerperiode wordt gecommuniceerd, zodat een eventuele inbraak wordt vermeden.

4. Verplaats u in een inbreker

Uw bedrijfspand heeft hoogstwaarschijnlijk niet alleen een ingang. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed gesloten zijn. Het voorkomen van inbraak begint met goede beveiligingssloten.Een ervaren inbreker herkent meteen de betere sloten en goed beveiligde ramen. Veiligheidssloten maken het lastig een deur te forceren en houden daarmee inbrekers uit de buurt.

5. Vervanging

Zorg ervoor dat u voor de zomer goed heeft geregeld wie welke taken krijgt, zo worden alle werkzaamheden en verantwoordelijkheden opgepakt. Bent u bijvoorbeeld altijd degene die gaat kijken wat er aan de hand is als het alarm in uw bedrijfspand afgaat? Regel dan een vaste vervanger voor als u er een paar weken tussenuit gaat, zodat de reden van het afgaan van het alarm te allen tijde gecontroleerd wordt. Uw bedrijf loopt natuurlijk niet alleen in de zomer risico op inbraak. Denk maar eens aan cybercrime:online inbraak in uw bedrijf. Hoe goed bent u beveiligd tegen cybercrime? Naast inbraak kunt u ook te maken krijgen met diefstal op de werkvloer. Places.nl biedt u een handig overzicht van verzekeringen die speciaal geschikt zijn voor ondernemers. Lees daarnaast eens de Places ondernemingstips voor de zomer!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!