Places logo
Menu

Hoe vind je de juiste business partner?

Hoe vind je de juiste business partner?

Het vinden van een zakenpartner kan veel voordelen met zich meebrengen. Toch moet je wel even uitkijken met wie je die deal afsluit. Niet elke zakenpartner werkt op dezelfde manier als jij doet. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je op zoek bent naar een business partner? En hoe kom je eigenlijk in contact met een potentiële zakenpartner? In dit artikel vind je de drie stappen die je moet nemen.

Ga naar beurzen en netwerkborrels

Over het algemeen kom je hier veel potentiële business partners tegen. Je kan ter plekke gesprekken voeren met diegene en zo krijg je er al direct een goed beeld van. Ook online kan je natuurlijk op zoek gaan. Dit is dan wel net anders, omdat je diegene niet in het echt ziet en zo ook niet echt een gevoel bij iemand kan krijgen. Dit kan je natuurlijk veranderen door af te spreken. Een goed platform waar je op zoek kunt gaan naar een business partner is LinkedIn.

Bespreek elkaars eigenschappen

Heb je een eventuele business partner gevonden? Bespreek dan goed hoe jullie in elkaar zitten en hoe jullie dingen aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan of je liever out of the box denkt of liever geen risico neemt. Of hoe je op nieuwe ideeën komt. Hebben jullie echt controle nodig of kan je dat ook aan een ander overlaten? Dit zijn eigenschappen die essentieel zijn om te bespreken. Zo kom je erachter of iemand wel echt bij je past en of jullie niet gaan botsen in de toekomst.

Maak afspraken

Jullie kunnen het misschien met elkaar vinden en alle eigenschappen doorgesproken hebben, maar dan is de deal nog niet gesloten. Afspraken zijn enorm belangrijk als je samenwerkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je niet de winst behaalt die je zou willen? Of als er andere afspraken ontstaan? Maak van tevoren een plan met elkaar en stel een contract op.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!