Places logo
Menu

Dit kan social media u opleveren

Dit kan social media u opleveren

Social media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We staan op met posts over het leven van andere mensen en het laatste wat we doen voor we gaan slapen is vaak nog even Facebook checken. Social media zijn niet alleen privé een geweldige uitvinding, maar kunnen zakelijk ook gebruikt worden om het leven wat makkelijker te maken. Places.nl legt u uit hoe.

Klanten vinden

Via een Like Share & Winactie op Facebook kunt u uw producten promoten en bij nieuwe potentiële klanten uw bekendheid vergroten. Hiervoor kiest u een product of dienst uit en maakt u een foto met daarop het volgende: wat u weggeeft, wat de (potentiële) klant moet doen om datgene te krijgen (uw pagina liken en de foto delen) en wanneer u het product of de dienst gaat verloten. Zo zijn de te winnen prijs en actievoorwaarden direct duidelijk. Ook kunt u door middel van een advertentie op social media vrij gericht personen vinden die geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt. Facebook biedt bijvoorbeeld gerichte advertenties aan die een stuk goedkoper zijn dan bij de concurrentie. Vanaf één euro per dag kunt u hier al een advertentie plaatsen. U betaalt dan bijvoorbeeld per klik op uw link of per like die uw pagina erbij heeft gekregen. Bij Facebook hebt u veel mogelijkheden voor het soort advertentie dat u kunt kiezen. Bekijk hier een aantal voorbeelden voor het mkb, al is deze lijst natuurlijk niet uitputtend.

Klanten bereiken

Juist omdat social media zo verweven zijn met het persoonlijke leven van mensen, is het een uitkomst wanneer u op social media uw klanten op de hoogte kunt houden van het wel en wee van uw bedrijf. Is er een verbouwing aanstaande of bent u op een speciale feestdag open of juist gesloten? Dit en meer zaken kunt u eenvoudig aan uw klanten laten weten door het te delen op social media. Zo zijn uw klanten op de hoogte van belangrijk nieuws voor uw bedrijf, en zien zij uw bedrijfsnaam nog een keer langskomen, zodat deze beter blijft hangen. Wat u ook kunt doen is via social media laten zien met welke werkzaamheden u zoal bezig bent. Exploiteert u een kapperszaak, laat dan foto's zien van grote makeovers. Wanneer u een dakdekker bent, kunt u van de meest bijzondere daken een foto op uw socialmediapagina plaatsen. Zo zien klanten waar u mee bezig bent en kunnen zij als zij uw werk aan iemand willen aanraden ook meteen laten zien waarover ze praten.

Ideeën uitwisselen

Een van de kenmerken van social media is dat er groepen bestaan waarin leden een bepaalde interesse delen. In deze groepen kunt u bijvoorbeeld ideeën delen, diensten aanbieden, andere mensen helpen of uw netwerk vergroten. Als u in een dergelijke groep positief opvalt, zullen personen en bedrijven die van uw producten of diensten gebruik maken eerder aan u denken als ze u nodig hebben. U weet nu wat voor u als ondernemer interessant kan zijn aan social media. Hebt u verder nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Places.nl via uw eigen account of per telefoon op het nummer 024 - 3555 299. Wij staan u graag te woord.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!