Places logo
Menu

Brexit voorlichtingsevenement in januari

Brexit voorlichtingsevenement in januari

Een nieuw jaar betekent nieuwe evenementen voor ondernemers. En een nieuw jaar brengt ook altijd nieuwe regels en wetgeving met zich mee. Places Nieuws kwam al eerder met een lijst van veranderingen in 2018 die u als ondernemer aangaan. De maand januari is het uitgelezen moment voor evenementen over veranderingen in het nieuwe jaar.

Ondernemers moeten zich gaan voorbereiden op de Brexit

Iets dat in 2018 een grote rol gaat spelen is de Brexit, oftewel het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Zeker voor bedrijven die in contact staan met het VK is het nuttig om op de hoogte te zijn van de gevolgen van deze gebeurtenis. Een aantal belangrijke partijen organiseert een seminar om het bedrijfsleven voor te lichten over hoe ze zich kunnen voorbereiden de Brexit.

Praktische informatie over de seminar

Het "Brexit-bedrijfsleven seminar" noemen ze het. Het evenement wordt georganiseerd door gerenommeerde partijen: ondernemersorganisatie VNO-NCW, Koninklijke Vereniging MKB (voor midden- en kleinbedrijf), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat. De seminar vindt plaats op 26 januari 2018 van 13:30 tot 15:30 in de Malietoren in Den Haag. Aanmelden kan op de website van MKB-Nederland. Op het evenement zullen een aantal experts aan het woord komen, waaronder drie bij naam genoemde deskundigen op dit gebied. De eerste spreker is Mona Keijzer, de Staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat. De tweede spreker is Hans de Boer, voorzitter van het VNO-NCW, dat een afkorting is voor Verbond van Nederlandse Ondernemingen en het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond. De organisatie is zowel op regio"s als branches gericht. Tot slot zal ook Simon Smits, ambassadeur van Nederland in het Verenigd Koninkrijk, spreken tijdens de seminar. De overige experts zullen de bezoekers praktische handvatten aanreiken voor de voorbereiding op de Brexit.

Doel van seminar

In 2018 gaan de onderhandelingen over de Brexit de tweede fase in. Dit wil zeggen dat er afspraken gemaakt moeten worden over de overgangsperiode en de toekomstige handelsrelatie van het Verenigd Koninkrijk met Europese landen. De seminar is bedoeld om ondernemers te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Brexit en de rol die Nederland daarin speelt. De organisatie wil ondernemers en brancheverenigingen ook informeren over de voorbereidingen die zij kunnen treffen voor de Brexit.

EU-onderhandelaar erkent gevolgen van Brexit voor Nederland

Dat de Brexit wel degelijk schadelijk kan zijn voor de Nederlandse economie, realiseert ook EU-onderhandelaar Michel Barnier zich. Hij bracht eerder deze maand een bezoek aan VNO-NCW en MKB Nederland, waar hij onder andere vragen van ondernemers beantwoordde. Hij legde hen ook uit hoe het proces van onderhandelingen over de Brexit komend jaar zal verlopen. Het moment dat het VK uit de EU treedt vindt plaats in maart 2019. Voor die tijd moeten bedrijven zich klaargemaakt hebben voor deze verandering.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!