Places logo
Menu

Branche huishoudelijke apparaten onvoldoende werkende websites

Branche huishoudelijke apparaten onvoldoende werkende websites

Huishoudelijke apparaten zijn vaak onmisbaar en wanneer iets kapot gaat, worden ze vaak gelijk vervangen. Blenders en magnetrons, maar ook vaatwasmachines en andere huishoudelijke apparaten worden dagelijks gebruikt. Wanneer een nieuw product aangeschaft moet worden, zullen veel mensen dan ook online op zoek gaan naar winkels met aanbiedingen en opties die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Maar spelen bedrijven ook voldoende in op deze online behoeftes? Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van ondernemingen uit de branche 'huishoudelijke apparaten' in haar database.

Onderzoek

In totaal zijn 1.109 bedrijven onderzocht op een werkende website die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie 'huishoudelijke apparaten'. Deze organisaties hebben zelf aangegeven dat zij werkzaam zijn in deze branche. Belangrijk is dat organisaties in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd in dit onderzoek. Uit de resultaten bleek dat er slechts 355 ondernemingen uit de categorie 'huishoudelijke apparaten' in het bezit waren van een werkende website, hetgeen neerkomt op 32%. Daarmee lijkt het erop dat 68% van de geregistreerde ondernemingen niet online vindbaar is via een werkende bedrijfswebsite. Wel is het mogelijk dat deze ondernemingen online vindbaar zijn via online bedrijfsvermeldingen of actief zijn op social media. Toch lijkt er voor een groot gedeelte van de winkels uit de branche 'huishoudelijke apparaten' ruimte voor verbetering.

Beveiliging

Naast het hebben van een werkende website is er ook gekeken naar het aantal websites met een SSL-certificaat. Daaruit bleek dat 32,2% van de websites een http-website betreft en de ruime meerderheid (67,8%) van de bedrijven met een werkende website is beveiligd door middel van https. Bij de websites zonder beveiliging met https kan het zo zijn dat het gedeelte van de websites waar met persoonsgegevens wordt gewerkt zich achter een (vaak externe) beveiliging plaatsvindt. Daarmee zijn de hoofdwebsites vaak niet in het bezit van een SSL-certificaat. Gegevens die daar worden ingevuld zijn dus nog niet altijd beveiligd.

Ruimte voor verbetering

Op het gebied van online aanwezigheid via een bedrijfswebsite is er volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites, nog ruimte voor verbetering. "Voornamelijk voor de kleinere speciaalzaken is het belangrijk om online vindbaar te zijn via een werkende website. Om de grotere bedrijven uit deze branche bij te houden is het van belang om aandacht te besteden aan de online dienstverlening. Bedrijven kunnen op een bedrijfswebsite namelijk bedrijfsinformatie, het assortiment en een prijslijst tonen. Dit kan bijdragen aan het aantrekken van nieuwe klanten en daarmee indirect het verhogen van verkopen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!