Places logo
Menu

Beter gevonden worden op Huawei toestellen voor buitenlandse toeristen

Beter gevonden worden op Huawei toestellen voor buitenlandse toeristen

Sinds 2019 wordt Google niet meer ondersteund op de Huawei telefoons. Naast dat dit voor de gebruiker veranderingen met zich meebrengt heeft het ook een effect op marketing. Mensen met een Huawei telefoon gebruiken daardoor niet meer automatisch de zoekfunctie van Google. Veel toeristen die Nederland bezoeken gebruiken een Huawei toestel. Dit is een mooie kans voor jouw restaurant, bar of lunchroom.

Gebruik van Huawei wereldwijd

In Nederland hebben de meeste mensen een Samsung of een Apple telefoon. Toch hebben nog 1,5 miljoen Nederlanders een Huawei telefoon (bron tweakers). Kijken we buiten Nederland, dan valt op dat 68 miljoen mensen in Europa en 600 miljoen mensen wereldwijd een Huawei telefoon gebruiken. Op basis van die getallen durven wij de aanname te maken dat buitenlandse toeristen relatief vaker over een Huawei telefoon beschikken. Logischerwijs betekent dat ook wanneer er buitenlandse toeristen in Nederland zijn, dat er ook meer Huawei telefoons gebruikt worden.

Places.nl maakt jou beter vindbaar op PetalsearchOp vakantie in een vreemd land

Om de intentie van dit schrijven te verduidelijken schetsen we het volgende voorbeeld: jij bent op vakantie, zoekt het dichtstbijzijnde restaurant via je mobiel en vindt er een op steenworp afstand, ideaal. Met één druk op de knop navigeert je mobiel je er naartoe, jij blij en het restaurant blij. Je gebruikt hiervoor je eigen mobiel en de jouw bekende zoekmachines. Het restaurant wordt op die zoekmachines getoond en is daarmee de gelukkige die jou iets mag verkopen.

Niet alleen maar Apple en Samsung

Begint het al te dagen waar we naartoe willen? Wij zijn zo gewend aan het gebruik van onze Samsung en Apple producten, dat we er niet altijd bij stilstaan dat niet iedereen dit doet. Aangezien de Huawei in het buitenland populairder is dan bij ons en er op die telefoons een eigen zoekmachine bestaat, is het wenselijk dat jij ook daar gevonden wordt. Vooral wanneer jij voor je werk afhankelijk bent van buitenlandse toeristen is het verstandig om hierover na te denken. Het betreft hier Petal Search en is vergelijkbaar met Google. Echter is het niet zo dat alle informatie dat op Google staat ook op Petal Search staat. Dit moet jij, net als bij Google, zelf regelen.

Petal Search

De zoek app van Huawei, Petal Search, biedt voor ondernemers ook de mogelijkheid om een bedrijfsprofiel te claimen. Wanneer gebruikers een (lokale) zoekopdracht uitvoeren wordt de beste match op die zoekopdracht getoond. Jij als ondernemer wilt hier getoond worden, want gevonden worden is bezocht worden. Buitenlandse toeristen die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar musea, restaurants of een overnachtingsplek zullen deze mogelijk zoeken via Petal Search. Voor ondernemers in de toerisme branche is het daarom verstandig om hier rekening mee te houden en te zorgen dat je ook daar vindbaar bent.

Places.nl

Voor veel ondernemers is vindbaarheid belangrijk maar ook een tijdrovende klus. Overal je gegevens aanpassen en up-to-date houden kost nou eenmaal tijd. Wij van Places.nl willen jou als ondernemer graag ontzorgen. Als jij je bedrijfsprofiel bij Places.nl claimt en daar jouw gegevens correct noteert, dan zorgen wij dat deze gegevens bij alle bedrijfsvermeldingen terecht komen. Naast de bekende profielen als Google, Bing en alle navigatiesystemen is ook Petal Search een van onze connecties. Wij zorgen er daarmee voor dat jij met je onderneming ook vindbaar wordt op, door toeristen veel gebruikte, Huawei telefoons. Ook dat is Places.nl, een marketing partner die aan onderwerpen denkt waarvan jijzelf mogelijk nog nooit gehoord hebt.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!