Places logo
Menu

De best beoordeelde bed & breakfasts van Nederland op een rij

De best beoordeelde bed & breakfasts van Nederland op een rij

Bed & breakfasts (B&B) in Nederland hebben de laatste 10 jaar een sterke groei doorgemaakt. Zowel de vraag als het aanbod op de markt is sterk toegenomen. De groei van B&B's in Nederland heeft onder andere te maken met de stijging van de toeristische bestedingen in eigen land. Steeds meer mensen geven geld uit aan uitjes, vakanties en andere recreatie in Nederland.

Trends op de B&B markt

Naast de stijging van het aantal toeristische bestedingen in eigen land zijn er andere factoren die zorgen voor een groei op de B&B markt. B&B's worden tegenwoordig niet meer gezien als logeerplekken voor low-budget reizigers. De hedendaagse bed & breakfasts hebben veel luxe en comfort en bieden alles wat een gast van nu zich kan wensen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor kleine vakanties gespreid over het jaar, waar B&B's erg geschikt voor zijn. Een bed speelt daarnaast een belangrijke rol in duurzaam toerisme. B&B's hebben geen negatieve invloed op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu, ze zijn namelijk gerealiseerd in bestaande woningen waardoor er niet nieuw gebouwd hoeft te worden. Tot slot kan er met bed en breakfast goed ingespeeld worden op de vergrijzing van de bevolking. Ouderen vormen de grootste doelgroep voor bed & breakfasts en gaan door het hele jaar heen weekendjes weg.

Hoe start ik een bed & breakfast?

Veel mensen dromen ervan om zelf een bed & breakfast te beginnen. Als u aan de slag wilt gaan met het starten van een B&B is het verstandig om vanaf het begin rekening te houden met een aantal zaken. Het starten van een B&B is namelijk een grote uitdaging. U heeft vergunningen of toestemming van de gemeente nodig. Daarnaast zult u moeten investeren in de inrichting van de kamers, producten en u zult een administratie moeten bijhouden.

Best beoordeelde B&B van Nederland

Het ontvangen van positieve reviews is erg belangrijk voor B&B-eigenaren. Veel gasten lezen namelijk eerst reviews voor zij een weekendje of vakantie weg boeken. Een aantal B&B's in Nederland worden zeer goed beoordeeld door gasten. Volgens de Stichting Bed & Breakfast Nederland is Het Brabantse La Marquise de 'Beste B&B van Nederland 2018'. De B&B is als beste uitgeroepen dankzij het complete aanbod van luxe faciliteiten en de vele positieve reviews van gasten. De B&B heeft vijf design suites en een stijlvolle loungeruimte. De zwemvijver met privé strand zorgt voor veel positieve reacties.

Op de tweede plaats staat Villa Nieuwland uit Den Oever (Noord-Holland). De villa is gelegen op het voormalige Waddeneiland Wieringen, wat zorgt voor een mooi uitzicht op de Waddenzee. Op de derde plaats van de drie best beoordeelde B&B's van Nederland staat Buitengoed Op De Knolle uit Fochteloo (Friesland). Bed & breakfast Buitengoed Op De Knolle is een (woon)boerderij met 4 appartementen. De bed & breakfast bevat twee suites die voorzien zijn van een complete keuken, zit- eethoek, en hebben een groot terras met privé buitenspa.

Andere goed beoordeelde B&B's

Op basis van de beoordelingen op Telefoonboek.nl blijkt dat de volgende drie bed & breakfasts ook goed worden beoordeeld. B&B Bed&Brood&Zo uit Heusden wordt als beste beoordeeld. De B&B is gevestigd in het middeleeuwse Heusden en beschikt over twee luxe kamers. Gasten zijn erg blij met het sfeervolle pand, de prachtige vestingstad, de luxe kamer en het ontbijt. Dit blijkt onder andere uit de volgende review:

"Mooie B&B. Rene de eigenaar is behulpzaam en top! Heerlijk genoten, prachtig, goed verzorgde nette kamer. Mooi gestyled en super ontbijt! Aanrader ten top!" - beoordeling op Telefoonboek.nl.

Op de tweede plaats staat B&B In De Achtste Hemel uit Schimmert. De B&B is gevestigd in een gerenoveerde monumentale carréboerderij uit de 18e eeuw. Ruimtes waar ooit paarden stonden, zijn omgebouwd tot royale, sfeervolle en luxe appartementen. Gasten worden ontvangen met limburgse vlaai. Bezoekers van Telefoonboek.nl zijn erg te spreken over de B&B, blijkt uit onder andere uit de volgende review:

"Super verblijf gehad in een prachtig appartement. Top onthaal. Alles netjes verzorgd en schoon. We komen snel terug!" - beoordeling op Telefoonboek.nl.

Bed & Breakfast Landgoed Groot Boerle uit Wijhe wordt ook goed beoordeeld. De Bed & Breakfast ligt in Overijssel en heeft een tuin, drie slaapkamers, een woonkamer, ingerichte keuken en badkamer. Gasten zijn vooral erg blij met de rust en de mooie omgeving. Dat blijkt ook uit deze review:

"De gastvrijheid op het landgoed is geweldig! Er heerst een serene sfeer, waar het goed toeven is. Een aanrader voor iedereen die van natuur, rust en lekker eten houdt!" - beoordeling op Telefoonboek.nl.

Ratings op Telefoonboek.nl

Telefoonboek.nl is een personen- en bedrijvengids waar bezoekers adresgegevens van bedrijven kunnen vinden. Naast het vinden van contactgegevens hebben bezoekers de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. Bedrijven worden beoordeeld op service, algemene indruk, prijs/kwaliteitverhouding en bereikbaarheid. Er staan 3.764 bedrijven geregistreerd in de branche Bed and Breakfast.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!