Places logo
Menu

Het belang van onderhoud aan je Wordpress Website, doe jij dit zelf?

Het belang van onderhoud aan je Wordpress Website, doe jij dit zelf?

Als je wel eens hebt geprobeerd om een website te maken, heb je vast al gehoord van WordPress. WordPress is namelijk de meest gebruikte websitebouwer ter wereld. Je kan hiermee zelf je complete website bouwen op jouw manier. Toch werken veel websites na een tijdje niet goed. De website is traag, bezoekers kunnen niet meer gebruik maken van bepaalde functionaliteiten of je twijfelt aan de veiligheid van je website. Dit zijn allemaal tekens van een website die niet goed is onderhouden. Ook als het niet lukt om aanpassingen te maken op je website, updates aan thema's of plug-ins verkeerd gaan of je veel tijd kwijt bent aan het wijzigen van je website, kan het tijd zijn om eens te kijken naar het onderhoud van je website.

Het updaten van thema's en plug-ins en werken ze daarna nog goed?

Een thema is een reeks bestanden die bepaalt hoe jouw website eruitziet. Zo een thema kan je zelf maken, maar de meeste gebruikers kiezen ervoor om een kant-en-klaar thema te gebruiken. Deze thema's zijn meestal niet door WordPress zelf gemaakt, maar door een externe maker. Wanneer je een thema gebruikt die door iemand anders is gemaakt, moet WordPress met onbekende bestanden werken. In principe is dat niet erg, anders zou je het thema in eerste instantie helemaal niet kunnen installeren. Het wordt pas een probleem wanneer WordPress of de externe maker updates uitvoeren die niet meer samengaan met de rest van de website.

Een plug-in is een stukje software waardoor je gebruik kan maken van extra functionaliteiten. Denk hierbij aan een knopje dat je doorverbindt naar de sociale media of een chatbox. Net als de thema's worden de plug-ins geüpdatet door de makers. Ook hier geldt dus dat de update niet meer goed samenwerkt met de rest van de website.

Wanneer het WordPress systeem niet meer goed samenwerkt met je thema en plug-ins is het tijd voor onderhoud. Dit betekent dat je je website aanpast waardoor je thema wel weer past in de website. Aangezien WordPress altijd zal blijven updaten om de gebruikers de beste ervaring te geven, zal jij ook regelmatig je website moeten onderhouden. In WordPress kun je terugvinden welke thema's en plug-ins geüpdatet kunnen worden. Het is handig om te kijken wat er precies veranderd, zodat je daar rekening mee kan houden op het moment dat je verder werkt aan de website. Ook is het handig om een back-up te maken, zodat je terug kan als er iets fout is gegaan.

De website wordt op ten duur steeds trager zonder onderhoud

Een snelle website is natuurlijk een must voor een ondernemer. Niets is zo vervelend als een langzame site. Oude thema's en plug-ins kunnen je website vertragen. Daarom is het belangrijk om deze te blijven updaten. Ook is het handig om plug-ins te verwijderen die je niet meer gebruikt. Deze nemen namelijk extra ruimte in en zorgen voor conflicten. Een website met alleen plug-ins in de laatste versie die je ook echt gebruikt zullen jouw website snelheid een stuk verbeteren.

Zonder onderhoud loop je aanzienlijke beveiligingsrisico's

Niet alleen zorgen oude thema's en plug-ins voor een trage website, maar vergroten ze de beveiligingsrisico's. De oude versies hebben nog niet de nieuwste beveiligingstechnieken, waardoor ze makkelijker virussen aantrekken. Thema's en plug-ins die zijn gemaakt door een externe gebruiker vergroten dit risico al helemaal. Interne conflicten in de website zijn de perfecte omgeving voor een hacker. Om dit te voorkomen raden wij je aan om je website regelmatig te onderhouden en het thema en plug-ins te updaten.

Onderhoud kost tijd, tijd waarin jij kunt ondernemen

De meeste gebruikers kiezen ervoor om het onderhoud door een derde partij te laten doen. Het onderhouden kan namelijk al snel meerdere uren per maand kosten, al helemaal voor een beginner. De kosten voor onderhoud verschillen per derde partij en per website. Een grotere website kost bijvoorbeeld meer dan een kleine en een ervaren derde partij kan meer vragen dan een starter. De kosten lopen uiteen van €20,- tot wel €200,-. Gemiddeld geldt dat kleine websites ongeveer €30,- kosten per maand en grotere websites rond de €80,-.

Een Wordpress Website van Places.nl is inclusief onderhoud

Bij Places kunnen we je ook helpen met het onderhoud van je WordPress website. In het WordPress pakket is de onderhoud inbegrepen in de prijs. Voor €49,- euro per maand maken we een goede website voor je én zorgen we er dus voor dat je website optimaal blijft werken. Kijk voor meer informatie op onze website.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!