Places logo
Menu

How-to: meer bezoekers op uw website krijgen in twee stappen

How-to: meer bezoekers op uw website krijgen in twee stappen

Veel website beheerders hebben er last van, de bezoekersaantallen van de website nemen af. Tijd voor actie! Als u ziet dat het aantal bezoekers van uw website afneemt, kunt u een aantal dingen doen. Het is ten eerste belangrijk te achterhalen waarom mensen uw website niet bezoeken. Daarna is het belangrijk om actie te ondernemen om de bezoekersaantallen weer te verhogen.

Google tools

Veruit de meeste bezoekers zoeken naar een bedrijf of website via een van de grote zoekmachines zoals Google. Als uw bezoekersaantallen teruglopen kan het kan zijn dat uw website niet meer goed gevonden wordt in Google. Om te kijken wat er aan de hand is, is het verstandig om de tools en rapporten van Google Search Console te bekijken. Hier kunt u vinden wanneer bots van Google uw website hebben bezocht en hoe zij het hebben beoordeeld. U kunt ook het zoekverkeer en de prestaties van de website vinden. U kunt vervolgens Google Analytics gebruiken om te onderzoeken op welk onderdeel en welk publiek u verliest. Mist u veel nieuwe bezoekers of zijn het trouwe bezoekers die niet meer terug komen.

Penalty van Google

Het kan voorkomen dat u een penalty van Google heeft gekregen die de daling in bezoekers heeft veroorzaakt. Websites ontvangen een penalty als zij Google's richtlijnen overtreden. Als u een automatische penalty ontvangt naar aanleiding van een Google Update krijgt u geen bericht hierover. Het is dus belangrijk om zelf in de gaten te houden of uw website getroffen is. Kijk of er een update is geweest en of deze datum overeenkomt met de datum van de dag dat uw bezoekersaantallen afnamen. Met de tools Sandbox and Penalty Checker Tool en Penalty Checker van Fruition kunt u achterhalen of uw website bestraft is. U kunt zelf geen penalty verwijderen maar wel een Reconsideration Request indienen bij Google.

Meer bezoekers op uw website

Als u heeft uitgevonden waarom uw bezoekersaantallen teruglopen, kunt u kijken hoe u het aantal bezoekers weer kunt verhogen. Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om meer bezoekers op uw website te krijgen. Linkbuilding is onderdeel van Search Engine Optimalisation en daarmee kunt u uw bezoekersaantallen verhogen. Linkbuilding is het verzamelen van links op andere websites. Dit betekent dat uw website door andere websites wordt gelinkt. Hoe meer betrouwbare links naar uw website, hoe hoger uw website in Google komt te staan. Met tools zoals Semrush en Moz Link Explorer kunt u uw linkprofiel monitoren. In deze blog over Search Engine Optimalisation vindt u meer tips over hoe u beter gevonden wordt online.

Het is verder verstandig om ervoor te zorgen dat uw website goed werkt. Maak unieke en kwalitatieve content en laat uw expertise en betrouwbaarheid zien. In deze blog leest u tips om uw website zo goed mogelijk in te richten. Tot slot is het belangrijk om in de gaten te houden wat uw concurrentie doet. Dan kunt u op tijd op situaties anticiperen en reageren. En heel belangrijk, blijf op de hoogte van wat Google doet. Wees goed op de hoogte van komende updates zodat u de richtlijnen van Google niet overtreed, en voorkom daarmee een Penalty.

Waarom klikken bezoekers mijn website meteen weg?

Misschien nemen uw bezoekersaantallen niet direct af maar klikken bezoeker uw website meteen weg. Daar kunnen een aantal redenen voor zijn. 75% van de bezoekers verlaat een website als deze niet snel genoeg is. Grote foto's of video's kunnen zorgen voor een lange laadtijd. Met een tool van Google kunt u testen wat de snelheid van uw website is en waar die verbeterd kan worden. Verder is het belangrijk dat informatie die 'boven de vouw' staat bezoekers nieuwsgierig maakt. Dit is namelijk de informatie die de bezoeker als eerst ziet. Zorg daarnaast voor een mooie en duidelijke lay-out, juiste en volledige informatie en niet te veel links naar andere pagina's.

Wilt u graag een professionele website? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!