Places logo
Menu

5 minuutjes voor jezelf: een ontspannen bedrijf met een goede start

5 minuutjes voor jezelf: een ontspannen bedrijf met een goede start

Monica Pereira uit Alphen aan den Rijn is een startende ondernemer met haar winkel '5 minuutjes voor jezelf'. Deze maand is zij bedrijfsvermelding van de maand en vertelt ze over het opstarten van de unieke yoga en meditatiewinkel '5 minuutjes voor jezelf'.

Een nieuwe start

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank, werd Monica Pereira ontslagen met een gouden handdruk. 'Eigenlijk wilden mijn man en ik een Bed en Breakfast openen in Spanje. Voor dit plan moesten we ons huis verkopen en dat was vrijwel onmogelijk door de slechte huizenmarkt. Daarom ben ik in Alphen aan den Rijn voor mezelf begonnen', vertelt ze. 'Aangezien ik naast mijn werk altijd bezig ben geweest met meditatie, massages, yoga en spiritualiteit, ben ik daarmee verdergegaan'. 5 Minuutjes voor jezelf is een winkel met yoga- en meditatieproducten zoals buddhabeelden, wierook, meditatiematten, etherische oliën en thee. Daarnaast geeft Monica Pereira stoelmassages van 10, 20 of 30 minuten in een aparte ruimte en geeft ze eens in de twee weken de workshop '5 minuutjes voor jezelf'. Monica vertelt: 'Een winkel zoals 5 minuutjes voor jezelf miste ik nog. Ik ken wel heel wat yogascholen of spirituele zaken, maar een toegankelijke winkel met de producten die ik verkoop miste ik. 5 minuutjes voor jezelf is er dan ook voor iedereen en is dus niet mystiek of zweverig'. De massages en workshops die daarnaast aangeboden worden in de winkel, maken 5 minuutjes voor jezelf helemaal een unieke formule.

bedrijfsvermelding

Meditatie voor iedereen

'In de workshop 5 minuutjes voor jezelf leer ik mensen gedurende de dag momenten voor zichzelf te nemen. Het is te vergelijken met een paar meditatiemomenten door de dag heen, zodat je ontspannen blijft en bewuster leeft', vertelt Monica Pereira over de workshop. De workshop is eenmalig een uur en kost €25,-. Dit maakt het qua tijd en geld een kleine investering, zodat de laag drempel ligt voor mensen om even tijd te nemen voor zichzelf. 'Tegenwoordig denken mensen alleen nog maar aan de toekomst en hebben hier vaak zorgen of stress over. In de huidige maatschappij vergeten we dat we nu leven, op dit moment.Steeds meer mensen rennen zichzelf voorbij in het bedrijfsleven en voor deze mensen is het erg belangrijk dat ze bij zichzelf blijven en leren te ontspannen'. Zelf heeft Monica Pereira ook te kampen gehad met een burn-out. 'Door af en toe 5 minuutjes voor mezelf te nemen, bijvoorbeeld tijdens het werk, gaf ik mezelf ontspanning terug en ben ik eruit gekomen', legt ze uit.

Grote verantwoordelijkheid

5minuutjes

5 minuutjes voor jezelf is open sinds 1 december 2013. Voor Monica is dit haar eerste eigen onderneming. Dat is heel anders dan de tientallen jaren die zij als werknemer bij een bedrijf heeft gewerkt'. De verantwoordelijkheid is misschien wel het grootste verschil', vertelt Monica Pereira'. Als werknemer ben je verantwoordelijk voor een stukje van een bedrijf. Als ondernemer moet je rekening houden met alles. Huisvesting, reclame, belasting, rekeningen, in- en verkoop: noem het maar op. Als ondernemer heb je dus veel verantwoordelijkheid en moet je goed kunnen organiseren'.

Offline en online promotie

Voor de promotie van 5 minuutjes voor jezelf, heeft Monica Pereira geflyerd om de actie 10 minuten gratis stoelmassage te promoten. Ook heeft ze op de Midwinterfair in Alphen aan den Rijn gestaan en zijn er wat persberichten van haar geplaatst. 'Ik merk al aardig wat respons op de promotie', licht Monica Pereira toe. 'Veel mensen maken gebruik van de gratis stoelmassage of komen een kijkje nemen in de winkel. Ook komen mensen terug en vertellen ze hun positieve ervaringen door aan anderen'. Daarnaast verloopt de promotie via de Facebook pagina van 5 minuutjes voor jezelf'. De Facebook pagina heeft nu 100 likes en er vindt ook al heel wat interactie plaats', vertelt Monica Pereira. 'Een online netwerk kan erg handig zijn. Via Facebook heb ik bijvoorbeeld een event aangemaakt voor de Midwinterfair van Alphen aan den Rijn'. Naast de winkel en de producten, plaatst Monica Pereira ook tips op Facebook. Deze tips kunnen mensen toepassen om meer tijd voor zichzelf te creëren en dagelijks tot rust te komen. Deze tips plaatst ze ongeveer 3 Ã 4 keer per week'. Er wordt veel geklikt op de tips en ze worden ook gedeeld', legt ze uit. Als je Facebook niet alleen als promotie gebruikt, maar ook als informatiebron voor je 'likers', genereer je meer interactie.

Webshop

Facebook is niet het enige waar Monica Pereira zich online mee bezighoudt. Momenteel is er een webshop onder constructie. Aan de webshop wordt hard gewerkt. In de webshop kunnen mensen niet alleen producten bestellen van 5 minuutjes voor jezelf, maar er komt ook veel informatie over de producten in de webshop. 'Ik wil niet alleen dat er staat welke smaak thee er te verkrijgen is, of welke geur wierook, maar ook waar het vandaan komt en wat de uitwerking is van het product', licht Monica Pereira toe. 'Net als de massages, de workshop en de winkel, moet ook de webshop ontspanning uitstralen en volledig zijn'. Het opbouwen van een webshop is een flinke klus, maar tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder. Het is een behoorlijke investering qua tijd, maar als het eenmaal volledig is, is het een kwestie van bijhouden volgens Monica Pereira.

5minuutjesvoorjezelf

5 minuutjes voor jezelf & Telefoonboek.nl

5 minuutjes voor jezelf heeft als startende onderneming ook gekozen voor een bedrijfsvermeldingop Telefoonboek.nl. Na het aanmaken van een gratis vermelding, wilde Monica Pereira graag foto's toevoegen. Daarom besloot ze om een ander pakket te nemen. 'Foto's kunnen veel meer weergeven dan woorden', legt ze uit'. In mijn winkel staat ontspanning centraal en ik wil laten zien dat dit niet zweverig hoeft te zijn. Die boodschap komt veel duidelijker over door middel van foto's'.

Gouden tip voor de startende ondernemer

Monica Pereira heeft tenslotte nog een tip voor startende ondernemers. 'Wanneer je gelooft in je bedrijf en er helemaal achter staat, komt het goed. Ik merk dat ik enthousiast ben over mijn winkel en dat mijn enthousiasme overslaat op anderen. Mijn winkel is helemaal geworden wat ik me ervan had voorgesteld en begint al aardig te lopen. Ik denk dat dit komt doordat ik werk vanuit mijn hart en compleet achter mijn bedrijf sta'.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!