Places logo
Menu

Tips voor uw website: hét online visitekaartje van uw bedrijf

Tips voor uw website: hét online visitekaartje van uw bedrijf

Het hebben van een goede website is vandaag de dag een must voor bedrijven. Door te letten op de indeling van uw website zorgt u ervoor dat uw website de bezoekers aanspreekt. Door aandacht te besteden aan deze punten zal uw website ook via zoekmachines zoals Google makkelijker te vinden zijn. Places geeft u advies en tips die u helpen bij het maken van een bedrijfswebsite.

Maak een overzichtelijke indeling

Een overzichtelijke website zorgt voor een goede indruk bij de bezoekers van uw website. Te beginnen met de homepage: dit is als het ware de startpagina van de website, waar de meeste bezoekers terechtkomen. Het is van belang dat u homepage goed aansluit op de doelgroep van uw onderneming, zodat zij zich direct 'thuis' voelen op uw website. Wanneer uw onderneming uiteenlopende verschillende doelgroepen heeft, is het aan te bevelen specifieke website per doelgroep te ontwikkelen. Surfers op het web werken graag via de automatische piloot en denken liever niet te veel na. Bij de meeste websites bevindt het menu zich links of bovenaan de pagina. Sluit u aan bij deze trend en laat de bezoekers van uw website het menu vinden waar zij dat verwachten. Het toevoegen van een sitemap draagt ook bij aan het aangeven van de structuur van uw website. Zoekmachines herkennen deze structuur ook, waardoor uw vindbaarheid op het internet wordt vergroot.

Niet te veel tekst

Wilt u dat uw producten of diensten goed vindbaar zijn via de zoekmachines? Zorg dan dat u voor verschillende categorieën producten of diensten een aparte webpagina maakt. Het is handig om deze subpagina's toegankelijk te maken via een overzichtspagina. Hierdoor voorkomt u dat de bezoekers met te veel informatie in een keer worden geconfronteerd, waardoor zij mogelijk afhaken. Ook het opdelen van de tekst in alinea's en het gebruik van kopjes zorgt voor overzichtelijkheid en maakt het lezen van af een beeldscherm minder vermoeiend dan wanneer de bezoekers lange lappen tekst tot zich moet nemen.

Ook kleur is van belang!

Wat u zeker niet mag vergeten is de kleur van uw website. De kleuren bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van uw website. Als uw onderneming al een logo of bijvoorbeeld briefpapier heeft is het slim om op uw website met dezelfde stijl en kleuren te werken, zodat de kleuren uw (potentiële) klanten keer op keer herinneren aan uw bedrijf. Kies uw kleuren daarom zorgvuldig en gebruik er niet meer dan drie of vier. Het kiezen van de juiste kleurencombinatie wil niet altijd zo makkelijk zijn als het lijkt. Wat we steeds vaker zien in het design van websites, zijn verschillende tinten van dezelfde kleur, bijvoorbeeld lichtgroen, groen en donkergroen. Dit geeft een professionele uitstraling. Om te zorgen dat de teksten op uw website goed te lezen zijn is het van belang dat u gebruikt maakt van contrasterende kleuren, bijvoorbeeld een donkere tekst tegen een lichte achtergrond of een lichte tekst tegen een donkere achtergrond.

Places helpt u bij het maken van uw website

Wanneer u hulp nodig heeft bij het maken van uw website staat Places voor u klaar. Door het unieke design van Places Websites is al uw bedrijfsinformatie in één oogopslag zichtbaar voor uw potentiële klant. In vijf eenvoudige stappen helpen wij u naar een geheel eigen website. Daarnaast kunt u met Places Websites Compleet kiezen voor extra mogelijkheden zoals een eigen domeinnaam. Meld u nu gelijk aan of bel voor informatie of advies naar 024 - 3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!