Places logo
Menu

Met deze 5 tips bereikt u meer clicks op uw website

Met deze 5 tips bereikt u meer clicks op uw website

Uw website is uw online visitekaartje. Via dit online visitekaartje moeten bezoekers een duidelijk beeld kunnen krijgen van uw bedrijf, diensten en producten. Om er voor te zorgen dat (potentiële) klanten uw website raadplegen, moet de website natuurlijk aantrekkelijk zijn en de juiste informatie bieden. Hoe zorgt u er als ondernemer voor dat uw website bezocht wordt? En misschien belangrijker nog, hoe houdt u uw bezoekers op uw website? Places.nl geeft u in deze blog tips om meer clicks te krijgen.

1. Design en layout

Een website is aantrekkelijk wanneer er een goede combinatie gevonden is tussen vormgeving en tekst. Uw bezoekers moeten in één oogopslag zien wat de website te bieden heeft en welke informatie waar te vinden is. Maak titels die de lading van de informatie dekken, gebruik uw bedrijfskleuren en hanteer dezelfde typologie als u op uw visitekaartjes, post, facturen en dergelijke hanteert. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat alle links die in uw website geïntegreerd zijn ook werken, zodat doorklikken op de site mogelijk is. Ook is het ook handig als uw website goed leesbaar is op een mobiele telefoon of tablet. Let wel op dat design de functionaliteit niet in de weg staat.

2. Presenteer relevante informatie

Het handige van een website is dat u zoveel er zoveel informatie op kan presenteren als u zelf wenst. Een overload aan informatie kan er echter voor zorgen dat het overzicht verloren gaat. Probeer daarom alleen relevante informatie weer te geven, zoals uw bezoekadres, telefoonnummer, e-mail adres en openingstijden. Probeer uw website regelmatig te updaten zodat bijvoorbeeld verlopen acties, onjuiste contactgegevens of gewijzigde tarieven klanten niet verwarren. Wees duidelijk, zakelijk, professioneel maar zorg ook dat uw informatie begrijpelijk is voor leken.

3. Wees vindbaar in zoekmachines (Search Engine Optimization)

Door middel van Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie, zorgt u er voor dat uw website een hoge positie krijgt in zoekmachines. Om dit te realiseren is het belangrijk zoek- of trefwoorden terug te laten komen in titels en links op uw webpagina. Stel u verzorgt schilderwerkzaamheden en u bent gevestigd in Rotterdam, laat dan de woordencombinatie 'schilder' en 'Rotterdam' vaak terugkomen in de teksten en titels. Daarnaast laat Google het aantal links dat naar uw website leidt meewegen in de hoogte van de positie in de zoekresultaten. Hoe meer links, hoe hoger de positie van de website. Probeer klanten en leveranciers een link naar uw website te laten plaatsen op hun eigen pagina en plaats zelf links naar uw website op bijvoorbeeld vergelijkingssites of fora.

4. Gebruik feedback voor optimalisatie

Geef uw bezoekers een stem en laat ze af en toe een korte enquête of review invullen over uw website. Zij zijn tenslotte degene die uw website raadplegen! Om bezoekers te stimuleren hun mening te delen kun je ze belonen met winacties, prijzen of kortingen. Wellicht kunnen klanten u leren op een andere manier naar uw eigen pagina te kijken.

5. Benut uw social media pagina's

Als ondernemer weet u hoe belangrijk het is om via diverse platforms bereikbaar te zijn en in contact te blijven met klanten. Benut de kracht van uw social mediapagina's om klanten via deze weg door te sturen naar uw website. Plaats af en toe een linkje, deel updates en genereer links naar diverse onderdelen op uw website om bezoekers te stimuleren uw site te raadplegen.

Maak uw eigen website bij Places

Met Places Websites maakt u in een paar eenvoudige stappen een professionele website waarbij u zelf het design kunt bepalen. Uw website wordt bovendien automatisch aangemeld bij Google zodat potentiële klanten uw gemakkelijk kunnen vinden via zoekmachines. In deze blog leest u meer over Places Websites. https://www.places.nl/tips/uw-website/nieuw-bij-telefoonboek-nl-places-websites/

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!