Menu

Jong meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland

Als ondernemer altijd en overal op de hoogte met Places Nieuws

Insights

Jong meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland

Jong meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Met ruim 3 miljoen inwoners is het de drukst bevolkte provincie van Nederland. De vele inwoners zorgen voor verschillende interessante familiegeschiedenissen. Een familiegeschiedenis begint bij een achternaam. Welke achternamen komen vaak voor in Zuid-Holland? En komt dit overeen met de populaire achternamen van Nederland? Telefoonboek.nl heeft in haar database gekeken naar de meest voorkomende achternamen van Zuid-Holland.

Jong populaire naam

De meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland is de achternaam Jong. De naam komt 3.194 keer voor in het bestand. Op de tweede plaats staat de naam Berg, deze naam heeft 2.215 vermeldingen in Zuid-Holland. Visser staat op de derde plek en komt 1.644 keer voor. Op de vierde plaats staat de naam Dijk, deze naam komt 1.615 keer voor in Zuid-Holland. De naam Leeuwen staat op de vijfde plaats. Deze naam heeft 1.574 vermeldingen in Zuid-Holland.

De meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland komt overeen met de meest voorkomende achternaam van heel Nederland. De naam Jong staat namelijk in beide gevallen op de eerste plaats. De achternamen Berg en Visser komen in Zuid-Holland vaker voor dat in de rest van Nederland. Berg staat in heel Nederland op de vijfde plaats en de naam Visser zakt in Nederland af naar de achtste plaats.

Top tien meest voorkomende achternamen in Zuid-Holland
De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. In de top tien zijn de meest voorkomende achternamen te zien met daarbij het aantal vermeldingen dat een achternaam heeft.

  1. Jong (3.194)
  2. Berg (2.215)
  3. Visser (1.644)
  4. Dijk (1.615)
  5. Leeuwen (1.574)
  6. Bakker (1.376)
  7. Boer (1.356)
  8. Jansen (1.315)
  9. Groot (1.275)
  10. Vries (1.210)

ReactiesEven geduld alstublieft...