Places logo
Menu

Veel zeldzame namen in top 20 meest voorkomende achternamen Otterlo

Veel zeldzame namen in top 20 meest voorkomende achternamen Otterlo

Otterlo is een dorp gelegen in de gemeente Ede in Gelderland. Het dorp kende in 2018 2.430 inwoners. Dit dorp temidden van de Veluwe biedt een uitgangspunt om deze unieke natuur te voet of te fiets te bezoeken. Naast het bezoeken van het Nationale Park De Hoge Veluwe, kan ook het Kröller Müller Museum bezocht worden. Ook kent het dorp een rijke historie. Zo vond hier tijdens de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog de Slag om Otterlo plaats. Zien we deze historie terug in de meest voorkomende achternamen van het dorp?

Brink op nummer één

Op nummer één staat de achternaam Brink. Brink is een adresnaam en duidt op de plek waar men vroeger woonde. Op nummer twee staat de naam Beek, wat ook een adresnaam is. Daarnaast kan deze achternaam ook een patroniem zijn. Dit betekent dat de naam is afgeleid van de naam die de vader vroeger had.

Zeldzame achternamen in Otterlo

De top 20 meest voorkomende achternamen in Otterlo komen niet allemaal verspreid door Nederland voor. De achternaam Ginkel komt maar minder dan 50 keer voor in Nederland. Ook de achternamen Blotenburg, Roekel en Santen zijn zeldzaam.

De familie Beumer

Op plek 17 in de lijst staat de achternaam Beumer. Deze achternaam kan gekoppeld worden aan de historie van Otterlo. In 1785 trok er een timmerman naar Otterlo, met de achternaam Beumer. De familie Beumer kent een rijke historie. Een van de drie mannen uit Otterlo die zich meldden voor dienstplicht in de Eerste Wereldoorlog kwam uit deze familie. In de Tweede Wereldoorlog hielp de familie onderduikers.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Otterlo

Dit is de lijst met de 20 meest voorkomende achternamen in Otterlo. Deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. Benieuwd of uw naam erbij staat? Lees dan snel verder.

 1. Brink
 2. Beek
 3. Ginkel
 4. Morren
 5. Omme
 6. Berg
 7. Blotenburg
 8. Bresser
 9. Hoef
 10. Middendorp
 11. Pluim
 12. Roekel
 13. Santen
 14. Veldhuizen
 15. Versteeg
 16. Adriaanse
 17. Akker
 18. Beumer
 19. Broekhuizen
 20. Burgers

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!