Places logo
Menu

Een geschikte domeinnaam kiezen doet u zo

Een geschikte domeinnaam kiezen doet u zo

Wanneer u een website voor uw bedrijf aanmaakt, is het kiezen van een goede domeinnaam een van de lastigste keuzes. Het lijkt aanlokkelijk om een gratis domeinnaam te kiezen, maar voor de kosten hoeft u het in ieder geval niet te laten. Een domeinnaam kost namelijk maximaal €20,- per jaar. Veel bedrijfseigenaars vinden het kiezen van een domeinnaam net zo lastig als het kiezen van een bedrijfsnaam. Want waar moet u nu precies op letten als u een domeinnaam wilt registreren? Places.nl bespreekt de belangrijkste aspecten in deze blog.

Houd het zo simpel mogelijk

Een domeinnaam moet vooral makkelijk te onthouden zijn. Geen van uw klanten zal onthouden dat uw bedrijf bereikbaar is op de website wwww.bakkerthomassenbaktdelekkerstebroodjes.nl. Ook is het aan te raden om geen woorden in uw domeinnaam te zetten die verkeerd gespeld kunnen worden. Niet iedereen spelt even goed en zo loopt u, ongewild, klanten mis. Ook is het aan te raden om koppeltekens te vermijden. Dit kan goedkoop overkomen, is vaak lastig te onthouden en komt niet altijd even professioneel over. Houd uw domeinnaam zo kort mogelijk, dan kunnen er zo min mogelijk fouten mee gemaakt worden. Ook is het aan te raden als een woord in uw domeinnaam zowel enkelvoud als meervoud kan zijn om beide domeinnamen vast te leggen. Zo voorkomt verwarring. Als u meer informatie wilt over welke domeinnaam het beste is voor uw bedrijf, kunt u hier meer informatie vinden. Ook is het handig om ervoor te zorgen dat een van de meest gebruikte zoekwoorden voor uw bedrijf in de domeinnaam zit. Zo zorgt u ervoor dat wanneer potentiële klanten direct bij uw bedrijf uitkomen als ze op zoek zijn naar de dienst of het product dat u aanbiedt. Met een internationale naam kunt u daarnaast eventueel de grens over gaan. Denk er in dat geval ook aan dat u uw website ook naar het Engels, of een lokale taal van dat specifieke buitenland vertaalt. Wellicht is het ook handig om na te denken wat u wilt uitstralen met uw website. Bent u een hip of juist een wat meer conservatief bedrijf? Neem dit dan mee in het bepalen van uw domeinnaam.

Bezet betekent niet 'niet beschikbaar'

Vaak als u op zoek bent naar een domeinnaam, blijkt de domeinnaam die het meeste lijkt op uw bedrijfsnaam 'bezet' te zijn. Wat houdt dit in? Dit betekent eigenlijk niets meer of minder dat iemand de domeinnaam heeft geregistreerd. Allereerst is het van belang om te kijken of er daadwerkelijk een website bestaat op de door u gewenste domeinnaam. Dit gaat heel eenvoudig door de domeinnaam in uw browser in te vullen. Dan ziet u of er daadwerkelijk een website in gebruik is, of dat er alleen staat dat de website gereserveerd is. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er ooit een website actief op was of dat iemand de domeinnaam heeft geregistreerd om aan een geïnteresseerde (dus: u) te verkopen. U kunt dan de eigenaar opsporen en een bod doen om de domeinnaam over te nemen. Meer informatie en tips hoe u dat het beste kunt doen, vindt u hier.

Registreer de beste domeinnaam in uw vakgebied

Word gemakkelijk gevonden door nieuwe klanten en registreer een domeinnaam bij Places, al vanaf €9,95 per jaar. Daarbij maakt u gebruik van gratis doorverwijzing, en maakt u bovendien gemakkelijk uw eigen Places Website aan. Geschikt voor iedere ondernemer, en gedaan binnen 5 minuten. Advies nodig? Wij helpen u graag verder op 024-3555299!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!