Places logo
Menu

Hotspots in Utrecht: 5x de meest bijzondere restaurants in Utrecht

Hotspots in Utrecht: 5x de meest bijzondere restaurants in Utrecht

Toe aan een avondje ontspanning en lekker eten op een bijzondere plek in Utrecht? Lees dan snel verder, hier ontdek je namelijk de vijf meest bijzondere restaurants van Utrecht.

De Lik Utrecht

De Lik is gevestigd in De Vrije Wolf, dit was voorheen een gevangenis aan het Wolvenplein. Deze unieke locatie wordt tegenwoordig gebruikt voor evenementen en drie dagen per maand opent restaurant De Lik haar deuren voor gasten. In het restaurant wordt een exclusief diner geserveerd op een tafel van een ietwat verhoogd gevangenisbed. De bijzondere locatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

WT Urban Café & Kitchen

Dit restaurant bevindt zich bovenin de Utrechtse oude watertoren. Hoewel de locatie van het restaurant al bijzonder is, hield het restaurant in 2016 ook de allereerste Virtual Reality Restaurant avond van Nederland. Bezoekers kregen die avond een virtual reality bril op die aansloot bij elk gerecht dat werd geserveerd. De VR-beelden waren ter begeleiding van het eten, op deze manier konden bezoekers meer kennis opdoen over de gerechten en werd de smaakbelevenis beïnvloedt. Buiten deze VR-avond is het restaurant ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Op een van de twee verdiepingen van het restaurant zijn alle wanden van glas gemaakt en kun je tijdens het eten genieten van een prachtig uitzicht.

Tiger Mama

In het voorjaar van 2017 wilde de eigenaar van Aziatisch restaurant Tiger Mama het interieur restylen naar een nieuw en aantrekkelijk interieur dat uitnodigend is voor gasten. De ontwerper heeft goed zijn werk gedaan want de verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Volgens de eigenaar komen gasten van het restaurant met open mond binnen en vinden ze het nieuwe interieur prachtig. Zeker de moeite waard om even te gaan bekijken dus.

LE:EN

LE:EN is gevestigd in een industrieel pand op Heuveloord. Het is een groot restaurant met verschillende zitgedeeltes en comfortabele banken waar gasten kunnen loungen. De kaart is geïnspireerd op de Aziatische keuken, de chef gebruikt enkel weidevlees en duurzame vis voor de gerechten. Zowel de locatie als het eten zorgen ervoor dat dit restaurant tot een van de bijzondere eetplekjes van Utrecht behoort.

Kantien

Naast de vele Aziatische restaurants in Utrecht vertegenwoordigd Kantien de echte Hollandse keuken. Vis komt uit de Noordzee en het vlees en gevogelte is biologisch of kleinschalig gefokt. Kantien serveert typisch Nederlandse ingrediënten die op een bijzondere manier gecombineerd worden tot een maaltijd. De naam van het restaurant is te danken aan de locatie, het restaurant is namelijk gevestigd in de oude kantine aan de Ravellaan.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!