Places logo
Menu

Hoe pas ik mijn gegevens aan op Google Mijn Bedrijf?

Hoe pas ik mijn gegevens aan op Google Mijn Bedrijf?

Wij kregen de vraag van een van onze klanten: Hoe pas ik mijn gegevens aan op Google Mijn Bedrijf? Om deze vraag voor iedereen te beantwoorden plaatsen we het antwoord hier.

Toelichting

Wanneer jij je Google Mijn Bedrijf profiel hebt geclaimd heb je een belangrijke stap gemaakt in de verbetering van je lokale online vindbaarheid. De volgende stap is een zinvolle invulling geven aan het bedrijfsprofiel. Zo informeer jij je potentiële klanten met voor hen nuttige informatie over jouw bedrijf.


Beantwoording

Wanneer jij bent ingelogd met je eigen account in jouw bedrijfsvermelding dan vind je aan de linkerkant een menu met allemaal opties. Onder de knoppen 'home' & 'posts' vind je het knopje 'informatie'. Dit is het overzicht van alle bedrijfsinformatie die jij kunt invullen, die vervolgens getoond wordt via zoekmachines. Jouw potentiële klanten zien door middel van zoekresultaten jouw adres, contactgegevens en openingstijden. Deze kun je ten alle tijden wijzigen, ook als een bepaalde wijziging maar tijdelijk is. Wijzigingen zullen direct zichtbaar zijn in de zoekresultaten op Google, hierdoor informeer jij je klanten op een duidelijke manier.

Conclusie

Zorg dat deze gegevens kloppen en up-to-date zijn, wanneer klanten naar jouw bedrijf zoeken zijn dit de eerste gegevens die zij zien. Heb je in een bepaalde week aangepaste openingstijden of heb je een nieuw telefoonnummer? Laat het vooral weten aan je klanten, je wilt hen niet voor een dichte deur laten wachten. Naast dat het gemiste verkoop kan zijn leidt het mogelijk ook tot onvrede en een klant die niet meer terugkomt.
Als jij een account op Places.nl maakt en daar je gegevens up-to-date houdt, dan zorgen wij dat deze gegevens op Google (en 10+ andere kanalen) juist staan weergegeven.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!