Places logo
Menu

Het belang van goede koffie op kantoor en een gezellige koffiecorner

Het belang van goede koffie op kantoor en een gezellige koffiecorner

Elk kantoor heeft wel een koffiecorner, dé plek waar alle medewerkers een lekker kopje koffie of thee komen halen. Het is vaak ook een plek waar medewerkers samenkomen en een gesprek voeren. Dit sociale contact is goed voor de sfeer binnen een bedrijf. Om dit contact te stimuleren, is het belangrijk dat de koffiecorner goed ingericht is en een plek is waar mensen willen zijn. Bovendien kan een gezellige koffiecorner thuiswerkers weer naar het kantoor trekken. Maar hoe maak je van deze corner een gezellig plekje? Places Nieuws zocht het voor je uit.

Locatie koffiecorner

Bij de indeling van de koffiecorner kun je ervoor kiezen om de hoek af te schermen van de rest van de werkvloer. Een afgeschermd zitje geeft medewerkers de mogelijkheid om zich even terug te trekken en het is daardoor geschikt voor een informeel werkoverleg. Het is wel belangrijk dat de koffiecorner in de buurt is van de werkvloer, zo kunnen medewerkers even snel op en neer lopen.

Inrichting koffiecorner

Zorg dat de inrichting van de koffiecorner goed aansluit bij de rest van het kantoor. Belangrijk is dat het design er 'clean' uitziet, dit betekent veel lichte kleuren en ruimtelijk opgezet. De koffiecorner kan je aankleden met leuke accessoires zoals een mooi krijtbord met leuke quotes of weetjes. Daarnaast kun je suiker of melk in schattige potjes opbergen, zodat het er leuk uitziet. Kleed daarnaast een witte muur aan met posters met mooie foto's.

Meubels koffiecorner

Als je een ruime koffiecorner hebt, kun je er voor kiezen om een aantal meubels te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een lekker zitje zijn of een mooie bank. Kies voor de aankleding een aantal gezellige kussens met een mooie salontafel.

Kwaliteit koffie op kantoor

Hoewel de inrichting van de koffiecorner van belang is, is de koffie zelf natuurlijk het belangrijkst. Uit onderzoek van Ruigrok Netpanel blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse medewerkers zegt met een goede kop koffie op het werk productiever te zijn. Daarnaast geeft meer dan de helft van de mensen aan met een lekker kopje koffie meer plezier in zijn werk te hebben. Dit zijn een aantal belangrijke redenen om medewerkers op kantoor van een kwalitatief goed kopje koffie te voorzien.

Koffie machine

Om medewerkers een goed kopje koffie te geven, moet er een geschikte koffiemachine zijn. Er zijn verschillende koffiezetmethoden en koffieapparaten waar je als bedrijf uit kan kiezen. Koffie kan gezet worden door middel van een piston of volautomaat. Een pistonmachine is meestal niet geschikt voor een kantoor omdat het met de hand bediend moet worden en veel tijd en kennis vraagt. Een volautomaat is daarom meer geschikt, met één druk op de knop krijgen medewerkers een kopje koffie. Als je een geschikte koffiezetmethode hebt gekozen kan je kiezen voor een koffiemachine. Er zijn drie verschillende soorten:

Espresso koffiemachine

Deze machine zet koffie met verse koffiebonen, hierdoor krijgen medewerkers een krachtige kop koffie van hoge kwaliteit. Medewerkers moeten wel een beetje geduld hebben, de snelheid is namelijk ongeveer 30 seconden per kopje.

Fresh Brew koffiemachine

De Fresh Brew koffiemachine is vergelijkbaar met filterkoffie en lijkt veel op een kop koffie van thuis. Het duurt ongeveer 20 seconden per kopje koffie.

Instant koffiemachine

Tot slot is er de Instant koffiemachine, die wordt ook wel vriesdroog koffieautomaat genoemd. De kwaliteit van deze koffie is over het algemeen wat minder goed dan bij een espressomachine. Wel krijgen medewerkers hier een stuk sneller een kopje koffie namelijk binnen 8 seconden.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!