Veel chique achternamen in het Noord-Hollandse WeespWeesp

In Weesp is Bakker de meest voorkomende achternaam. De namen Jong en Vries staan op de tweede en derde plaats. Dit blijkt uit gegevens van Telefoonboek.nl. Benieuwd naar welke namen nog meer veel voorkomen in Weesp? Places Nieuws zocht het uit.

Inwoners van Weesp

Weesp is gelegen in de provincie Noord-Holland, de gemeente telt 19.3313 inwoners waarvan veel forenzen die werken in het nabijgelegen Amsterdam. De meeste inwoners van Weesp zijn tussen de 45 en 65 jaar oud. Het aantal inwoners is het afgelopen jaar met 7% toegenomen (Bron: AlleCijfers.nl).

Veel voorkomende achternamen Weesp

De meest voorkomende achternamen in Weesp zijn Bakker, Jong en Vries. De naam Bakker is een beroepsnaam en verwijst naar een beroep dat iemand uitoefende. Jong is een adjectief en kan afgeleid zijn van 'junior' of 'de jonge'. Het is een van de meest voorkomende achternamen in Nederland. De naam Vries staat op de derde plaats in Weesp en komt regelmatig voor in de rest van het land. Het is een patroniem en een herkomstnaam, het kan dus verwijzen naar iemands vaders naam of naar een plaats waar men vandaan kwam.

Pronk, Graaf, Hartog en Koster

Een aantal chique namen die veel voorkomen in Weesp zijn Pronk, Graaf, Hartog en Koster. Pronk kan verwijzen naar een bijnaam die voortkomt uit het werkwoord pronken, ofwel pralen en trots zijn. De naam Graaf is een 'standsnaam' die vroeger verwees naar iemands stand. Een hartog kan net als de naam Koster verwijzen naar een beroepsnaam, een persoon type of adresnaam.

20 meest voorkomende achternamen Weesp

Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal geregistreerde namen op Telefoonboek.nl.

 1. Bakker
 2. Jong
 3. Vries
 4. Beek
 5. Nagel
 6. Bos
 7. Veen
 8. Jansen
 9. Vliet
 10. Berg
 11. Brouwer
 12. Groot
 13. Pronk
 14. Rooij
 15. Vos
 16. Wit
 17. Broek
 18. Graaf
 19. Hartog
 20. Koster

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek