Places logo
Menu

Zijn hashtags nog wel #nuttig?

Zijn hashtags nog wel #nuttig?

Het welbekende tekentje: de hashtag. Dit hekje is opgegroeid met social media en wordt dan ook altijd veel gebruikt. Maar is de hashtag nog wel van deze tijd? Het antwoord is 'ja'! We leggen je uit waarom je hier zeker gebruik van moet maken :)

Wat zijn hashtags?

Een hashtags is een woord of een combinatie van woorden met een #-symbool ervoor. Door dit symbool wordt het woord klikbaar, oftewel een link. Door op de hashtag te klikken ga je naar een overzichtspagina met allemaal berichten met dezelfde hashtag.

Waarom zijn hashtags zo belangrijk?

Door hashtags te gebruiken zijn je berichten goed vindbaar, wat uiteraard voor meer bereik zorgt. Het is dus belangrijk om goede hashtags te gebruiken. We horen je denken: 'ja, wat is dan een goede hashtag?'. Nou, dat leggen we je uit!

Het is belangrijk om hashtags te gebruiken die passen bij het onderwerp waarover jij post. Maar nog belangrijker is dat je hashtags gebruikt waarop jouw doelgroep ook echt zoekt. Hashtags hebben namelijk alleen zin als er ook echt op gezocht wordt.

Hashtags op de verschillende social media kanalen

Op welke kanalen moet je dan hashtags gebruiken? Alleen op Twitter en Instagram of ook op Facebook en LinkedIn? En hoe kun je de hashtags dan het beste gebruiken? We leggen het je haarfijn uit.

Hashtags op LinkedIn

LinkedIn wordt gebruikt om zakelijk te netwerken door connecties aan te gaan met relevante mensen. Hashtags worden hier voornamelijk gebruikt om ervoor te zorgen dat meer mensen jouw artikelen vinden. LinkedIn probeert hiermee ook discussies te stimuleren.

1. Gebruik 3 tot 5 hashtags

2. Plaats de hashtags aan het einde van je bericht, zo blijft het overzichtelijk

Hashtags op Twitter

Op Twitter worden hashtags vaak gebruikt om in te haken op trends, discussies of evenementen. Twitter is hét platform om gebruik te maken van hashtags, op dit platform is de hele trend namelijk begonnen.

1. Gebruik 1 tot 2 hashtags

2. Onderzoek welke hashtags trending zijn en haak hierop in

Hashtags op Instagram

Ook op Instagram zijn hashtags dagelijkse koek. Door gebruik te maken van hashtags vergroot je je bereik enorm, houd de statistieken maar eens in de gaten. Op dit platform is het zelfs mogelijk om hashtags te volgen.

1. Je kunt maximaal 30 hashtags gebruiken, we raden je aan om er minimaal 10 te plaatsen

2. Plaats de hashtags in de comments. Dit levert net zoveel bereik op en zo voorkom je dat je berichten er rommelig uitzien

Hashtags op Facebook

Ook op Facebook kun je gebruikmaken van hashtags, al blijkt uit ervaring dat het op dit platform niet veel oplevert. Er wordt op dit platform amper gebruik van gemaakt en het wordt al snel ervaren als slordig. Mocht je hier toch graag mee aan de slag gaan, kun je natuurlijk altijd testen wat voor jou het effect is door de statistieken nauw in de gaten te houden.

1. Gebruik 1 tot 2 hashtags

2. Gebruik het voor trends of evenementen

Zo, nu weet je dus dat hashtags nog wel degelijk #nuttig zijn. Maak hier dan ook gebruik van en creëer zo een groter bereik. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om beter online gevonden te worden? Wij gaan graag samen met jou aan de slag! Neem contact met ons op via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!