Places logo
Menu

Top 25 productiviteitstools voor ondernemers

Top 25 productiviteitstools voor ondernemers

Als ondernemer leidt u een druk leven en wilt u zoveel mogelijk tijd besparen bij het uitvoeren van (vervelende) klusjes. In deze top 25 bespreekt Places.nl de beste tools en apps die u helpen om uw productiviteit te verhogen. Deze apps en tools kunnen het leven voor u als ondernemer veel makkelijker maken en kunnen er bij gebruik voor zorgen dat u uw kostbare tijd in andere zaken of in vrije tijd kan steken.

#1 Evernote

Deze app is erg populair en handig voor het maken van notities. U kunt allerlei soorten notities maken zoals to-do lijsten, webpagina's, projecten of bijvoorbeeld notulen. Ook kunt u foto's en spraakberichten toevoegen. Het fijne van Evernote is dat als u de notities op uw telefoon maakt, u deze ook meteen kan bewerken op uw computer of ander apparaat. Zo heeft u al uw notities in één programma en kan u deze overal en altijd bewerken. Het gebruik van Evernote is gratis, maar als u meer opties wil (een zogenaamd premium-account) dan is dat ook mogelijk. Evernote kost dan 7 of 14 euro per maand, afhankelijk van uw abonnement.

#2 ShareByLink

Bestanden uitwisselen kan op vele manieren: via mail, Bluetooth, Google Drive maar bijvoorbeeld ook via speciale diensten zoals WeTransfer. Vanaf nu is er een nóg makkelijkere manier om uw bestanden uit te wisselen: ShareByLink. Dit programma kunt u eenvoudig installeren op uw computer. Daarna kunt u bestanden uploaden en dit meteen delen door middel van een link en deze link kunt u dan weer gemakkelijk versturen via bijvoorbeeld mail. ShareByLink kunt u gratis gebruiken.

#3 GoodReader

GoodReader is vooral handig als u veel gebruik maakt van bestanden met een PDF-indeling en hier graag ook aantekening in wilt maken. U hoeft geen losse notities of opmerkingen meer toe te voegen, u kunt de tekst in het bestand zelf meteen bewerken. GoodReader is alleen te gebruiken voor iOS-gebruikers en kost eenmalig 5 euro.

#4 Dunno

Deze app is handig als u snel wat meer informatie wilt over een onderwerp maar u zelf geen tijd heeft om dit op te zoeken. Dunno werkt als volgt: u typt een begrip in waar u meer over wil weten, bijvoorbeeld 'auto's'. U laat uw telefoon daarna even met rust en keert na het krijgen van een melding weer terug in de app. De app heeft dan vanalles over auto's voor u opgezocht, van nieuwsberichten en afbeeldingen tot Wikipedia-artikelen. Dunno is gratis en werkt alleen voor iOS-systemen.

#5 Any.do

Deze app is heel populair en zeer handig voor het aftikken van to-do lijsten, het bijhouden van uw kalender en zelfs het opstellen van een boodschappenlijstje. Ook Any.do wordt gesynchroniseerd op al uw apparaten zodat u op elk moment en op elke plaats uw to-do lijsten en taken kan inzien. Deze tool is gratis te gebruiken en werkt voor iOS en Android. Ook bij Any.do kunt u een premium-abonnement aanvragen, u krijgt dan onder andere meer opslagruimte en meer keuzemogelijkheden voor het (kleuren)thema van uw account.

#6 StepsToReproduce

StepsToReproduce is een fijn en simpel programma voor als u snel en veel screenshots achter elkaar wilt maken. U kunt zelf instellen wanneer er een screenshot wordt gemaakt en deze worden dan in een PDF-document of in een mail achter elkaar toegevoegd. Deze tool is gratis.

#7 Taco

Met deze app hoeft u zelf geen moeite te doen om uw taken ergens in te vullen, Taco haalt namelijk uw taken voor een bepaalde dag uit uw agenda en mail. Elke keer als u een nieuw tabblad in uw browser opent, zal u deze taken te zien krijgen. Zo vergeet u niet wat u die dag nog moet doen en zorgt dit ervoor dat u niet afdwaalt en tussendoor andere dingen gaat doen. Deze extensie is te gebruiken bij Google Chrome en is gratis.

#8 Dayboard

Dayboard gaat net nog iets verder dan Taco. Net als Taco krijgt u elke keer als u een nieuw tabblad opent uw taken te zien, maar bij Dayboard kunt u ook kiezen om in focus modus te gaan. U kiest van te voren wat de belangrijkste taak van die dag is en bij het openen van een nieuw tabblad krijgt u alleen die taak te zien. Bij deze tool kan u ook in een groep werken en de taken van anderen zien. Ook Dayboard is gratis te gebruiken en alleen voor Google Chrome.

#9 BeLimitLess

Nog verder dan de vorige twee tools gaat de tool BeLimitLess. Deze tool heeft alle functies die Taco en Dayboard ook hebben, alleen laat deze ook zien hoe lang u op een bepaalde site heeft gezeten. Als u bijvoorbeeld een uur op Facebook heeft gezeten, krijgt u hier een melding van bij het openen van een nieuw tabblad. Zo weet u dat u dat voortaan moet inperken. Deze tool is gratis te gebruiken voor Google Chrome.

#10 Toggl

Deze tool is vooral geschikt als u wilt weten hoe lang u doet over een taak. Toggl houdt bij hoe productief u bent geweest per dag, per week en per maand. Zo kunt u voortaan ook beter inschatten hoe lang bepaalde taken voortaan gaan duren. Fijn is dat u ook zelf kan instellen wanneer u een pauze wilt en hoe lang deze dan precies is. U kunt Toggl 30 dagen gratis proberen, daarna liggen de kosten aan de grootte van uw bedrijf.

#11 Sordt

Als ondernemer wordt u waarschijnlijk overspoeld met mailtjes. Het is dan vaak moeilijk om het overzicht te bewaren en u kunt belangrijke mailtjes missen. Met Sordt kunt u uw mailbox sorteren in verschillende kolommen, zo kunt u bijvoorbeeld werk en privé gescheiden houden. Als u het basic plan van Sordt besluit de gebruiken is dit gratis. Wilt u gebruik maken van meer functies? Dat kan tegen betaling. De prijzen variëren dan van 6 tot 16 euro per maand, afhankelijk van uw abonnement.

#12 Donothingfor2minutes

Donothingfor2minutes maakt zijn naam waar. De bedoeling van deze tool is namelijk dat u twee minuten niets doet, waardoor u even rust pakt en daarna weer goed aan de slag kan. U krijgt mooie beelden te zien en luistert naar rustgevende muziek op de achtergrond. Donothingfor2minutes is een website en dus gratis te gebruiken.

#13 Donut Dog

Deze app is ideaal voor uw concentratie. U stelt van te voren in hoe lang u zich wilt concentreren en begint aan uw taken. Als u uw telefoon in de tussentijd niet aanraakt, zal deze beginnen met het produceren van donuts. Deze donuts zijn voor uw eigen hond, genaamd Focus. Hoe meer concentratie, hoe meer donuts en hoe blijer Focus zal zijn.

#14 Slack

Favoriet bij de redactie van Places.nl: Slack. Werkt u veel samen met anderen binnen uw bedrijf? Dan is Slack een handige tool. U hoeft voortaan niet meer op zoek te gaan naar uw college binnen uw kantoorpand maar kan deze eenvoudig bereiken. Dit doet u door ze te mentionen met een '@'. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk documenten delen. Slack is gratis en te gebruiken op een desktop en voor Android en iOS.

# 15 Freedom

Freedom is waarschijnlijk de beste tool om uw productiviteit te verhogen. Het blokkeert namelijk verleidelijke sites, zoals Facebook en Instagram. Probeert u toch naar zo'n site te surfen, dan zal u al snel merken dat deze echt geblokkeerd zijn. Het fijne aan Freedom is dat het ook werkt op uw telefoon, de tool blokkeert dan bepaalde apps. De prijs is zo'n 2,20 euro per maand bij een jaarlijks abonnement. De tool werkt alleen met Google Chrome en iOS.

#16 Twilight

Twilight helpt u vooral goed bij het slapen. Het is aantrekkelijk om voor het slapen nog snel uw appjes of mail te checken. Twilight zorgt ervoor dat uw scherm nadat de zon ondergaat dimt. Ook zorgt de app ervoor dat het blauwe licht van een scherm wordt weggehaald wat beter is voor uw ogen en ervoor zorgt dat u makkelijker in slaap valt. Zo bent u de volgende dag weer goed productief.

#17 Forest

De app Forest lijkt een beetje op Donut Dog, maar gebruikt in plaats van donuts een boom. In de standaard versie is er een timer die staat ingesteld op 25 minuten. Vanaf de eerste minuut wordt er een zaadje geplant en deze gaat geleidelijk groeien tot een grote boom. Als u uw telefoon tussendoor gebruikt, gaat uw boom dood. Het doel is uiteindelijk om zoveel mogelijk bomen te planten. Forest is gratis voor Android en kost 2 euro voor iOS.

#18 IFTTT

Met IFTTT kunt u uw apparaten en mobiel laten samenwerken. U kunt bijvoorbeeld uw garagedeur automatisch laten opengaan als u de oprit oprijdt of de lichten aan laten gaan als u de voordeur opendoet. Plaatst u regelmatig berichten op uw website? Ook deze kunt u inplannen met IFTTT. U kunt het zo gek niet bedenken of u kunt het automatiseren met deze app. Deze app is gratis voor iOS en Android.

#19 Newton by CloudMagic

Deze tool is geschikt voor e-mail en geeft u daarbinnen veel meer opties. U herkent vast wel dat u opeens een foutje opmerkt of dat u bent vergeten de bijlagen toe te voegen in een al verzonden mail. Met Newton kunt u een mail terugroepen en deze gemakkelijk aanpassen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals een herinnering krijgen dat u nog moet reageren op een bepaalde mail of het inplannen van e-mails die op een later moment automatisch verzonden worden. U kunt Newton voor 14 dagen uitproberen, daarna kost het ongeveer 45 euro per jaar.

#20 Feedly

Het bijhouden van het nieuws op verschillende sites kan behoorlijk tijdrovend zijn. U voert van te voren belangrijke trefwoorden en websites in en Feedly zet alle relevante informatie voor u op een rijtje, waarmee u information overload vermijdt. U kunt tot 100 bronnen volgen als u besluit de gratis versie te gebruiken. Wilt u meer mogelijkheden en bronnen kunnen volgen? Dan kunnen de betaalde abonnementen een goed idee zijn. Feedly kost dan van 8 tot 18 euro per maand.

#21 iTranslate

Bent u veel op reis voor uw werk? En heeft u het af en toe moeilijk met de taalbarrière? Dan kan iTranslate uitkomst bieden. De app vertaalt tekst en spraak in de taal die u wilt, tot wel 90 talen. Deze app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

#22 LastPass

Heeft u moeite met alle verschillende wachtwoorden die u moet onthouden? U bent niet de enige. LastPass is tool die al uw wachtwoorden op alle apparaten synchroniseert. Geen zorgen, dit is een veilige tool. U kunt dus wachtwoorden voor betalingen en verzekeringsgegevens aan deze tool toevertrouwen. Ook maakt de ingebouwde wachtwoordgenerator lange en willekeurige wachtwoorden aan die moeilijk te kraken zijn door bijvoorbeeld hackers. Het enige wat u hoeft te onthouden is één wachtwoord die u toegang geeft tot LastPass. Deze tool wordt onder andere gebruikt door grote bedrijven zoals The Economist en The New York Times. U kunt kiezen voor verschillende abonnementen, van een gratis abonnement tot 7 euro per gebruiker per maand.

#23 The Great Suspender

U herkent vast wel de situatie waarbij u zoveel tabbladen open heeft staan die u ook nog allemaal wilt lezen, maar uw computer al deze openstaande pagina's niet aankan en steeds trager wordt. Deze tool, The Great Suspender, voorkomt dit. Deze tool zorgt ervoor tabbladen die al enkele minuten niet gebruikt zijn in slaapmodus gaan. Uw computer zal vanaf dan geen last meer hebben van al die tabbladen. The Great Suspender kunt u gratis gebruiken en is een extensie voor Google Chrome.

#24 Lazarus

Bent u ook wel eens bang dat uw computer vastloopt op een cruciaal moment, bijvoorbeeld wanneer u net een groot blog voor op uw website geschreven hebt? Met deze tool is dat verleden tijd. Lazarus zorgt er namelijk voor dat alles wat u ooit in uw browser geschreven heeft opgeslagen wordt. Is uw tekst opeens weg? Met één klik kunt u dit herstellen. Lazarus is gratis te gebruiken en is een extensie voor Google Chrome.

#25 F.lux

F.lux lijkt qua mogelijkheden een beetje op de tool Twilight, maar is in plaats daarvan beschikbaar voor iOS. Ook deze tool haalt het blauwe licht van uw beeldscherm weg wat beter is voor uw ogen en waardoor u makkelijker in slaap valt. F.lux is gratis te gebruiken voor iOS.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!