Places logo
Menu

Op zoek naar een geschikt reclamebureau? Hier moet u op letten

Op zoek naar een geschikt reclamebureau? Hier moet u op letten

Wilt u gaan investeren in uw huisstijl, een nieuwe website of andere reclame-uitingen? Dan kunt u een reclamebureau inschakelen. Reclamebureaus zijn gespecialiseerd in het vertalen van een bedrijfsverhaal in een reclamecampagne voor zowel offline als online communicatiemiddelen. Een reclamebureau zorgt voor het grafische ontwerp, copywriting en fotografie. Waar moet u op letten bij het kiezen van een reclamebureau? Places Nieuws heeft uitgezocht welke factoren belangrijk zijn en welke bureaus goed beoordeeld worden.

Creativiteit, betrouwbaarheid en prijs

Het is ten eerste belangrijk dat het reclamebureau veel creativiteit in huis heeft. Een creatief bureau is namelijk het beste in staat om voor u originele en passende reclamecampagnes te maken. Om te beoordelen of een reclamebureau creatief is, kunt u het beste in het portfolio van het bureau kijken. Daarin staan campagnes die het bureau in het verleden heeft gemaakt. Naast creativiteit is het belangrijk dat u in zee gaat met een betrouwbaar bureau. U gaat immers een (grote) investering doen en verwacht dat daar zorgvuldig mee wordt omgegaan. Om een betrouwbaar bureau te vinden is het verstandig om naar beoordelingen van voorgaande klanten te kijken. Tot slot is het belangrijk dat de prijzen van het bureau aansluiten bij uw budget. Hoe groter en professioneler bureaus zijn, hoe duurder ze vaak zijn. Soms zijn er ook kleinere bureaus die voor lage prijzen zeer goede kwaliteit leveren. Vooronderzoek naar een juist bureau is daarom erg belangrijk.

Beoordelingen

Om u een handje te helpen in de zoektocht naar het juiste reclamebureau hebben we klantbeoordelingen onder de loep genomen. Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie ook terecht om beoordelingen achter te laten. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6.0 of hoger) als onvoldoende (cijfer lager dan een 6.0) zijn. In totaal zijn er 2.448 reclamebureaus beoordeeld door bezoekers. 177 reclamebureaus kregen gemiddeld een onvoldoende en 2.271 reclamebureaus kregen een voldoende. Op basis van deze beoordelingen zijn twee goed beoordeelde reclamebureaus gevonden:

1. Media Flame (Oosterhout) - krijgt op basis van 72 beoordelingen een 7.6 gemiddeld.

Media Flame is naar eigen zeggen het 'grootste kleine reclamebureau van Nederland'. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerpen, huisstijlen ontwikkelen, webwinkels, nieuwsbrieven, drukwerk, beletteringen en fotografie. Voor een lage prijs bent u hier aan het juiste adres, op de website staan de tarieven duidelijk beschreven.

2. Groenewold Media (Lemmer) - krijgt op basis van 57 beoordelingen een 7.4 gemiddeld.

Groenewold Media is een full-service mediabureau, gespecialiseerd in webdesign, grafisch ontwerp, print & drukwerk en banners of andere promotiemiddelen voor op een beurs. Op de website zijn allerlei cases te vinden die het bedrijf eerder heeft gedaan.

Reviews

Bezoekers kunnen naast een cijfer een geschreven beoordeling toevoegen op Telefoonboek.nl. Uit de geschreven beoordelingen blijkt dat reclamebureaus positief beoordeeld worden als media uitingen mooi worden ontworpen, als het een creatief bureau is, wanneer de service goed is en als de prijzen consumentvriendelijk zijn. Dit is terug te zien in de volgende positieve reviews:

'Fijn bedrijf. Eigenaar is aardig, prijzen consumentvriendelijk. Gaat snel aan het werk en je bestelling is dus snel af.' - beoordeling op Telefoonboek.nl.

Soms zijn klanten niet tevreden over het reclamebureau. Veel voorkomende kritiekpunten zijn een slechte service, het niet nakomen van afspraken en een slechte kwaliteit van producten. Dit is ook terug te lezen in de volgende review:

"Niet nakomen van afspraken, geen duidelijk contact, vermijden je e-mails. Totaal geen gevoel voor de klant" - beoordeling op Telefoonboek.nl.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!