Places logo
Menu

Kinderen naar de opvang: waar moet u op letten als ondernemer?

Kinderen naar de opvang: waar moet u op letten als ondernemer?

Als ondernemer heeft u het vast druk en niet altijd tijd om overdag voor uw kinderen te zorgen. Een kinderdagverblijf biedt dan uitkomst. Een professionele kinderopvang biedt niet alleen uitkomst voor drukke ouders, het is ook goed voor uw kinderen om met andere kinderen te leren omgaan en om samen te spelen. Veel ouders van jonge kinderen vinden een kinderopvang echter duur, ingewikkeld om te regelen of raken ontmoedigd door de lange wachtlijsten, blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Welke financiële tegemoetkomingen zijn er voor u als ondernemer? En waar moet u opletten bij het kiezen van een kinderdagverblijf? Places.nl zocht het uit.

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag?

Als uw kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat, kunt u als ondernemer kinderopvangtoeslag krijgen. U moet dan wel winst uit de onderneming krijgen of inkomsten uit andere werkzaamheden hebben. U krijgt enkel kinderopvangtoeslag voor de uren die u besteedt aan uw bedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld uren die u in rekening brengt bij klanten, uren die u besteedt aan bedrijfsadministratie, tijd die u steekt in het opzetten van offertes of bijhouden van de website en tijd die u besteedt aan het volgen van cursussen of trainingen voor uw bedrijf. Reistijd voor woon- en werkverkeer mag u niet meerekenen als gewerkte uren. De kinderopvangtoeslag helpt ondernemers in de kosten voor de kinderopvang. Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u uw gewerkte uren aannemelijk kunnen maken door bijvoorbeeld een urenadministratie.

Raadpleeg uw netwerk of online reviews

Naast het regelen van de financiën voor de kinderopvang kan het lastig zijn om een geschikt kinderdagverblijf te vinden. U wilt natuurlijk de beste zorg voor uw kinderen. Voordat u een keuze maakt voor een kinderdagverblijf is het handig om ervaringen van andere ouders te horen. Dit kan door uw netwerk te raadplegen of door online ervaringen te lezen.

Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers een review achterlaten voor verschillende organisaties en bedrijven. Ook voor kinderdagverblijven. Een review bestaat uit een cijfer tussen de 2 en 10 en een geschreven beoordeling. In de categorie 'kinderdagverblijf' zijn in totaal 509 beoordelingen gegeven. Een review met een cijfer boven de 6.0 wordt gezien als een voldoende, een review met een cijfer onder de 6.0 wordt gezien als een onvoldoende.

Klanten tevreden over kinderdagverblijven

Het gemiddelde van alle beoordelingen voor kinderdagverblijven was een ruim voldoende, namelijk een 7.2. In totaal zijn er 343 positieve beoordelingen gegeven, het gemiddelde hiervan was een 9.5. Er waren ook beoordelaars die minder tevreden waren over hun ervaring met het kinderdagverblijf. Er werden namelijk 166 negatieve beoordelingen gegeven, daarvan was het gemiddelde een 2.4.

Tevreden kinderen en ouders

Uit de geschreven beoordelingen blijkt waarom ouders een positieve of negatieve beoordeling achterlaten. Ouders gaven over het algemeen een positieve beoordeling als er op het kinderdagverblijf betrokken en warme medewerkers werkten, als er veel zorg en aandacht was voor het kind en als het kinderdagverblijf goed bereikbaar en betaalbaar was. Dit zorgde onder andere voor de volgende positieve beoordeling:

"Heel fijn kinderdagverblijf, meiden zijn professioneel, een berg ervaring en kind en ouder staan voorop! Kinderen komen in een huiselijk knusse sfeer, al met al de keus was makkelijk en het kinderdagverblijf verdient een dikke 10." - positieve beoordeling.

Negatieve ervaringen

Helaas zijn er ook kinderdagverblijven die minder goed beoordeeld werden. Ouders of verzorgers waren niet tevreden als er te weinig leidsters op de groep waren of te veel kinderen op de opvang. Daarnaast was er in sommige gevallen te weinig begeleiding voor de kinderen, hadden leidsters niet altijd de juiste certificaten en werden kinderen niet overal even goed verzorgd. Deze misstanden zorgde onder andere voor de volgende negatieve beoordeling:

"Ongeschikt, leidsters zijn veel te veel met eigen dingen bezig, Doen weinig met de kinderen die vaak aan hun lot worden overlaten in de achtertuin, man is klusser met daarbij behorende klusmaterialen in de achtertuin, toezicht is er te weinig." - negatieve beoordeling.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!