Places logo
Menu

In gesprek met... La LieFra XL

In gesprek met... La LieFra XL

Afgelopen week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Jon Franken over het ontstaan van zijn bedrijf "La LieFra XL" en zijn online vindbaarheid.

Jon Franken was al werkzaam als teamleider toen hij naast deze baan besloot te gaan voor een eigen onderneming, omdat hij altijd al iets voor zichzelf had willen beginnen. Hij kocht een doos met 24 geluksballonnen om verder te verkopen, maar raakte deze moeizaam kwijt. Totdat hij de wensballonnen meenam naar een verjaardag en hij er eentje als cadeau opliet in de tuin. Het bleek een hit, waarna Jon enkele advertenties op internet plaatste. Al snel verkocht hij niet langer één wensballon per keer, maar werden het hele dozen. Het duurde niet lang voordat Jon zelfs containers vol wensballonnen importeerde.

Opstartproces

Wensballonnen bleken echter niet zonder gevaren te zijn: in 2009 waarschuwde de NVWA voor de brandveiligheid van wensballonnen. Deze ballonnen konden namelijk brandgevaar opleveren, en een gevaar voor de luchtvaart vormen. In 2010 werd er bekeken hoe wensballonnen (brand)veiliger gemaakt konden worden. De oplossing? Een nieuwe ballon met dubbele ring, waardoor de brander dieper naar binnen zit. Met als gevolg minder kans op brand. De oude, onveilige ballonnen waren niet langer toegestaan. Een enorme kans voor Jon die alleen en als enige de nieuwe wensballon aanbood.

Na de lancering van het nieuwe type wensballon ging alles in sneltreinvaart. "Het was een kwestie van mensen bellen die wensballonnen verkopen, en hen ons type wensballon te introduceren". Niet veel later voegde Jon ook candlebags en waterlantaarns toe aan het assortiment. Per jaar krijgt hij nu twee tot drie containers vol wensballonnen binnen. "Mede door het op de markt zetten van de veiligere ballon ging alles een stuk sneller dan verwacht." In november 2015 is La LieFra XL een VOF geworden, waarbij Jons partner en echtgenote Marjorie Franken een prominentere rol in het bedrijf kreeg.

Online vindbaarheid

Het leukst aan zijn eigen onderneming vindt Jon de vrijheid om te verkopen. "Alles wat je doet is geheel voor eigen verantwoording, daarnaast heb je heel leuk contact met allerlei mensen." Waar dat in 2008, toen Jon met La LieFra XL begon, voornamelijk particulieren waren, levert hij inmiddels ook aan winkelketens. "Tegenwoordig leveren we ook aan grotere bedrijven, dat zijn best wel grote jongens. Ook hebben we inmiddels klanten in België."

La LieFra XL heeft geen bezoekadres en verkoopt artikelen via de webshop www.laliefra.nl. Om de online vindbaarheid van La LieFra XL te vergroten, heeft Jon inmiddels onder meer gebruik gemaakt van Google AdWords, socialmediakanalen en een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl.

"In het verleden hebben we veel geïnvesteerd in onze online vindbaarheid. We hopen voor de zomer onze nieuwe website te lanceren. Dan zullen we weer in volle vaart adverteren om zo beter gevonden te worden." Daarnaast maakt La LieFra XL gebruik van een uitgebreide bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl. Met het pakket Places Basis waarvan Jon gebruik maakt, kunnen afbeeldingen worden weergeven en wordt de website aan bezoekers getoond. Daarnaast verschijnt Jon met een uitgelichte advertentie boven de reguliere zoekresultaten.

Heeft u nog een tip voor collega-ondernemers?

Wanneer Jon gevraagd wordt of hij nog een tip heeft voor ondernemers in dezelfde branche, geeft hij resoluut het volgende antwoord: "Vooral door blijven gaan, en niet bang zijn om te investeren. Dat ontbreekt er soms nog wel eens aan bij beginnende ondernemers, en dat is zonde!"

Ook benadrukt Jon het belang van lichamelijke beweging voor ondernemers. "Wanneer je succesvol wilt zijn, moet je zorgen dat je topfit bent. Ondernemers gunnen zichzelf weinig tijd voor een bezoek aan de sportschool, ik raad ze daarom aan daar eens tijd voor vrij te maken. Zelf train ik meerdere keren per week in de sportschool en daarnaast train ik twee keer per week de D voetbaljeugd. In het verleden riep ik altijd dat ik geen tijd had, maar sinds ik heb besloten tijd voor sporten vrij te maken, ben ik fitter en bruis ik van de energie en nieuwe ideeën. Mijn schema is hetzelfde gebleven, maar ik doe meer dan voorheen."

Heeft u ook een uitgebreide bedrijfsvermelding en wilt u ook geïnterviewd worden voor "In gesprek met…"? Meld u dan nu aan via info@places.nl!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!