Places logo
Menu

In gesprek met... Mister Pancake in Enschede

In gesprek met... Mister Pancake in Enschede

Iedere week gaat Telefoonboek.nl in gesprek met een bedrijf over haar bedrijfsvermelding en online vindbaarheid. Deze week ging Telefoonboek.nl in gesprek met Michel Nachtegaal, van pannenkoekenhuis Mister Pancake in Enschede: "Als ondernemer moet je altijd creatief blijven." De wens van Michel Nachtegaal om een pannenkoekenhuis te starten bestond al langer. Mister Pancake is sinds 8 maart dit jaar geopend. "Twee jaar geleden kwam in Enschede een monumentale kerk leeg te staan, en ik had interesse om daar een pannenkoekenhuis in te vestigen. Ik wilde een pakkende naam verzinnen welke kinderen aanspreekt en waar ze een associatie bij kunnen maken. Kinderen denken bij hamburgers gelijk aan McDonald's en ik wil dat ze bij pannenkoeken aan ons denken. De naam Mister Pancake was toen gelukkig nog vrij."

Reserveren zonder te bellen

"Een jonge media kenner heeft voor ons de website gebouwd. Hij weet hoe je een website aan de man brengt en hoe je zoiets bouwt. We hebben ook een online reserveringssysteem, mensen kunnen dus reserveren zonder te bellen. Dat werkt verrassend goed, we krijgen veel reserveringen via de website. Het zijn vooral mensen die voor de eerste keer komen eten en dan aan het zoeken zijn via internet, die reserveren dan online. Mocht het onverhoopt toch vol zitten, dan ondernemen we direct actie om die personen op de hoogte te stellen. Gasten die al vaker zijn geweest zijn wel meer geneigd om even te bellen."

Ook via Facebook is Mister Pancake te vinden: "We proberen via Facebook iedere week voor het weekend iets te plaatsen. Je moet ook niet teveel op Facebook willen plaatsen, dan gaan mensen er spijt van krijgen dat ze jou geliked hebben. We proberen ook veel samen te werken met andere bedrijven, dan vergroot je toch weer het bereik. Zo hebben we een laatst een actie gehad met een benzinepomp en zijn we altijd op zoek naar samenwerkingen."

Online vindbaarheid

Michel vertelt dat het met online vindbaarheid nog wel beter kan: "Maar dat heeft ook tijd nodig. We zijn nog niet de eerste die naar boven komen met de woorden 'pannenkoekenhuis Enschede', maar daar zijn we wel mee bezig." Mister Pancake heeft ook een uitgebreide bedrijfsvermelding bij Telefoonboek.nl: "Zoiets heb je nodig om te beginnen, op een gegeven moment ben je wel vindbaar, maar vooral in de beginperiode als je in de omgeving bekender wil worden heb je het nodig. Ik word liever 4 of 5 keer gevonden via Google dan maar één keer."

Creatief en eigenwijs

"Als ondernemer moet je creatief zijn om bekendheid te genereren", vertelt Michel Nachtegaal van Mister Pancake. "Out-of-the-box denken is altijd beter dan standaard denken. Een heel simpel voorbeeld: er komen altijd verenigingen langs of we willen sponsoren, maar ik zoek altijd de samenwerking. Zo hebben we laatst met de voetbalvereniging een waardebon actie gedaan, zo komen de mensen automatisch weer terug bij jou. Je moet er wat voor terug krijgen, aanloop creëren en vasthouden. Zaaien met reclame als het ware. Vaar als ondernemer altijd je eigen koers, maar dat gaat toch vanzelf. Want ondernemers zijn over het algemeen toch eigenwijze mensen. "

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!