Places logo
Menu

Hypotheekverstrekkers in Nederland over het algemeen goed bereikbaar

Hypotheekverstrekkers in Nederland over het algemeen goed bereikbaar

In 2017 namen steeds meer Nederlanders een lening op. Waarschijnlijk hebben de lage hypotheekrente en de toename in consumentenvertrouwen hieraan bijgedragen. Ondanks het hoge vertrouwen, blijft het belangrijk dat de consument in het geval van twijfels of vragen terecht kan bij zijn hypotheekverstrekker. Places Nieuws onderzocht daarom de telefonische bereikbaarheid van de hypotheekverstrekkers in Nederland.

Veel hypotheekverstrekkers zijn goed bereikbaar

In de database van Telefoonboek.nl staan 698 verschillende bedrijven in de categorie hypotheek geregistreerd. Bezoekers van de website kunnen per bedrijf aangeven of zij het bedrijf telefonisch hebben kunnen bereiken. Dit is gebeurd voor 182 verschillende hypotheekverstrekkers. Uiteindelijke bleken 15 hypotheekverstrekkers niet bereikbaar te zijn, wat neerkomt op zo"n 8%. Het overgrote deel van de bedrijven in de categorie hypotheek, namelijk meer dan 90%, is dus goed telefonisch bereikbaar.

Bereikbaarheid belangrijk voor hypotheekverstrekkers

Volgens Dirk Lentjes, manager van de Telefoonboek Antwoordservice, is dit geen slechte score: "Veel mensen denken na over een hypotheek nu de economie aantrekt. Met name voor jonge mensen is het goed dat zij hier advies over krijgen. Zij moeten te allen tijde met hun vragen ergens terecht kunnen. Het is dan ook erg belangrijk dat de meeste hypotheekverstrekkers telefonisch goed bereikbaar zijn."

Obvion Hypotheken in Heerlen slechtst bereikbaar

Toch ging dit niet voor alle hypotheekverstrekkers op. Het filiaal van Obvion Hypotheken in Heerlen komt als slechtste hypotheekverstrekker uit de bus. Maar liefst 32 keer hebben gebruikers aangegeven het bedrijf niet te kunnen bereiken. Op de tweede plek staat het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht (19 keer), gevolgd door het hoofdkantoor van De Hypotheker in Rotterdam (11 keer). Daarnaast valt op dat van de 15 slecht bereikbare bedrijven, maar liefst 3 tot De Hypotheker behoren.

Top 3 slecht bereikbare bedrijven in de categorie hypotheek

  1. Obvion Hypotheken, Heerlen (32 keer)
  2. Hoofdkantoor Rabobank, Utrecht (19 keer)
  3. Hoofdkantoor De Hypotheker, Rotterdam (11 keer)

Afbeelding: 3weg.nl

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!