Places logo
Menu

Hoe bepaal ik mijn website indeling?

Hoe bepaal ik mijn website indeling?

De website van uw onderneming is een belangrijk communicatiemiddel voor uw producten en diensten naar uw (potentiële) klanten. Om het meeste uit uw website te halen is een goede website indeling van groot belang. Een goede website indeling zorgt er niet alleen voor dat uw (potentiële) klanten snel de informatie kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn, maar draagt ook bij aan goede zoekresultaten in Google. In deze blog geeft Places.nl tips hoe u als ondernemer uw website indeling kan optimaliseren.

1. Creëer een overzichtelijke homepage en menu

Websitebezoekers komen vaak als eerste op de homepage terecht, daarom is het belangrijk dat er op de homepage direct duidelijk wordt wat u de bezoeker en dus (potentiële) klant te bieden heeft. Geef dan ook uw product(en) en/of dienst(en) weer. Een duidelijk en overzichtelijk menu in uw website indeling zorgt er daarnaast voor dat de websitebezoeker direct herkent waar hij bepaalde specifieke informatie kan vinden. Een overzichtelijke homepage en duidelijk menu vergroten de kans dat de websitebezoeker verder kijkt op de website en overgaat tot actie.

2. Presenteer uw bedrijfsgegevens

Als uw website bezocht wordt, blijkt de bezoeker geïnteresseerd te zijn in bepaalde informatie over uw onderneming, product of dienst. Zorg er daarom altijd voor dat uw bedrijfsgegevens direct op de homepage zichtbaar zijn. Mocht de websitebezoeker dan niet direct vinden waar hij naar op zoek is, dan geven de bedrijfsgegevens direct de mogelijkheid om bijvoorbeeld telefonisch contact op te nemen met uw onderneming. Bedrijfsgegevens kunnen eveneens geplaatst worden op een contactpagina. De volgende bedrijfsgegevens zijn nuttig om direct op de homepage, maar ook op de contactpagina te plaatsen: - (Bezoek)adres - Telefoonnummer - Openingstijden - Routebeschrijving - Parkeergelegenheden Zichtbare bedrijfsgegevens dragen bij aan een goede bereikbaarheid van uw onderneming. Naast het zichtbaar maken van uw bedrijfsgegevens op uw website kunt u uw bedrijfsgegevens ook gratis op Telefoonboek.nlen Openingstijden.com presenteren. Met 5,8 miljoen bezoekers en 1,3 bedrijfsvermeldingen is Telefoonboek.nl de website voor uw potentiële klanten!

blog_indeling_website

3. Gebruik de juiste zoekwoorden

Niet alleen potentiële klanten bekijken de website van uw onderneming. Ook zoekmachines zoals Google analyseren uw website. Op basis van de woorden die het meest op uw website voorkomen, indexeert de zoekmachine uw website. Een website wordt hoog geïndexeerd wanneer er veel relevante zoekwoorden op uw website gebruikt worden, die ook gebruikt worden in de zoekopdrachten. Een hoge indexering zorgt er op zijn beurt weer voor dat de website van uw onderneming hoog in de zoekresultaten van Google verschijnt. De juiste zoekwoorden dragen dus bij aan een goede online vindbaarheid van uw onderneming. Wilt u meer weten over het gebruik van zoekwoorden en de zoekresultaten in Google? Lees het in 'Hoe zoekt mijn doelgroep?'.

4. Maak contact mogelijk

Websitebezoekers gaan er vaak vanuit dat websites een contactpaginahebben. Zorg ervoor dat ook uw website een overzichtelijke contactpagina heeft waar de contactgegevens compleet gepresenteerd worden. Dit schept vertrouwen en maakt het mogelijk dat de potentiële klant daadwerkelijk contact met u op kan nemen. Naast uw contactgegevens kunt u een contactformulierop de contactpagina van uw website integreren. Dit maakt de drempel om contact op te nemen laag en aantrekkelijk. Hierdoor kan de websitebezoeker direct zijn opmerking of vraag stellen zonder andere acties te hoeven ondernemen. Een overzichtelijke homepage en menu, het presenteren van uw bedrijfsgegevens, het gebruiken van de juiste zoekwoorden en het mogelijk maken van contact zorgen ervoor dat uw websitebezoeker op uw website blijft. Dit vergroot de kans tot contact of een aankoop. Zorg dan ook voor een goede indeling op uw website.

Wilt u meer weten over bedrijfsgegevens, zoekwoorden, bereikbaarheid en online vindbaarheid? Lees het in de blogs van Places.nl. Meer informatie over eenbedrijfsvermeldingof onzeadvertentiepakketten, waarmee unog meer potentiële klanten naar uw ondernemingtrekt? Neem gerust contact op met onze servicedesk op 024-3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!