Places logo
Menu

Is Google Mijn Bedrijf Gratis?

Is Google Mijn Bedrijf Gratis?

Is Google Mijn Bedrijf gratis? Jazeker. Google biedt deze dienstverlening aan ieder bedrijf wat zich heeft ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Hiermee ben je in staat je onderneming zichtbaar te maken voor lokale zoekopdrachten in de omgeving.

Middels een tweetal stappen claim jij jouw bedrijf bij Google en kun je van start gaan met het beheren van je vermelding.

Stap 1: Maak een Google Account aan als je deze nog niet hebt

Om een Google Mijn Bedrijf account aan te maken heb je allereerst een Google account nodig.

Google Mijn Bedrijf Account aanmaken

Stap 2: Zoek je bedrijf op in Google Mijn Bedrijf

Na het aanmaken van een Google account kun je je bedrijf opzoeken in de zoektool van Google om het profiel te gaan claimen. Na het selecteren van je bedrijf zijn er twee mogelijke uitkomsten:

1. Je bedrijf is nog niet geclaimd en je krijgt een kaart thuisgestuurd met daarin een unieke code die nodig is om aan te tonen dat jij daadwerkelijk de eigenaar bent van het bedrijf.

2. Het bedrijf is al geclaimed en je krijgt geanonimiseerd te zien welk e-mailadres erachter zit. Deze kun je vervolgens een bericht sturen via Google dat je toegang wilt krijgen tot het profiel.

Vervolgstappen

Zodra je toegang hebt tot je account kun je aan de slag met de optimalisatie ervan waarin we in vervolgartikelen het nodige over uitleggen. Zie hiervoor onze eerdere kennisartikelen:

Hoe schrijf ik een goede post voor Google Mijn Bedrijf?

Het plaatsen van een online catalogus in Google Mijn Bedrijf


Alternatief

Als partner van Google Mijn Bedrijf kunnen wij jou realtime ondersteunen bij het claimen van je bedrijf. Hiervoor is geen kaart met code benodigd en je kunt een kwartier later al aan de slag met je profiel. Om dit te realiseren kun je je aanmelden bij Places.nl waarna wij contact opnemen om de vermelding telefonisch te verifiëren. Na verificatie claimen we je Google Mijn Bedrijf profiel en koppelen deze aan je Places.nl profiel.

Na registratie zullen wij eenmalig contact opnemen om te kijken of we meer voor je kunnen betekenen met onze slimme uitgedachte online marketing diensten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!