Places logo
Menu

Al vakantieplannen gemaakt? Deze reisbureaus worden het best en slechtst beoordeeld

Al vakantieplannen gemaakt? Deze reisbureaus worden het best en slechtst beoordeeld

Uit het Continu Vakantie Onderzoek bleek dat Nederlanders in 2017 vaker op vakantie gingen. Er werd in totaal 16,8 miljard uitgegeven aan vakanties, wat ruim 1 miljard meer was dan in 2016. Vakanties naar het buitenland maakten een stijging door van 7 procent. In totaal ging 82% van de Nederlandse bevolking één keer of vaker op vakantie. Nu ontsnappen Nederlanders natuurlijk graag van het (vaak) koude en druilerige weer, maar erg goed voorbereid zijn we niet altijd. In 2017 was twee op de drie reizigers onvoorbereid op zijn/haar vakantie. Met onvoorbereid wordt dan bedoeld dat deze mensen bijvoorbeeld hun paspoort niet op tijd voor vertrek hadden verlengd, of niet het benodigde visum of vaccinaties hadden.

Een manier om wat meer informatie te verkrijgen over de reis die je gaat maken en beter voorbereid weg te gaan, is via een reisbureau boeken. Misschien lijkt dit voor sommigen ouderwets, want door de opkomst van internet kan je heel makkelijk zelf vakanties zoeken en prijzen vergelijken, waardoor het niet noodzakelijk is om naar een reisbureau te gaan. Vooral als je geen idee hebt waar je naartoe wilt gaan, of als bijvoorbeeld je vlucht/appartement op het laatste moment wordt geannuleerd is het fijn dat je er niet helemaal alleen voor staat. Overtuigd om toch maar eens langs te gaan? Telefoonboek.nl zocht uit welke reisbureaus het beste werden beoordeeld in de database.

Beoordelingen en reviews op Telefoonboek.nl

Op Telefoonboek.nl kan je naast contactinformatie ook klantenreviews vinden over verschillende bedrijven. Daarnaast kunnen klanten bedrijven een cijfer geven, variërend van 1 tot 10. In totaal staan er 650 reviews in de database, waarvan er 184 negatieve beoordelingen en 466 positieve beoordelingen. De gemiddelde score van deze reviews is een 7,4, wat natuurlijk hartstikke goed is. Wij hebben de drie grootste reisbureaus voor u uitgelicht.

Arke

Arke had 36 reviews in onze database van verschillende kantoren in Nederland. Het gemiddelde van de reviews was een 8,9, wat natuurlijk super goed is en waar je als bedrijf zijnde zeker trots op mag zijn. Volgens klanten is het personeel over het algemeen klantvriendelijk, professioneel en erg ervaren. Klanten vinden het over het algemeen fijn om hier een reis te boeken. Wat wel opmerkelijk is, is dat het hoofdkantoor van Arke alleen maar slechte reviews heeft.

Booking.com B.V.

Uit de 33 reviews in de database zijn er meer negatieve dan positieve reviews, wat resulteert in een gemiddelde van een 5. Alle reviews zijn gericht aan de vestiging in Amsterdam. Wat het vaakst door klanten genoemd wordt is de slechte bereikbaarheid en ook onprofessionaliteit (zomaar de telefoon ophangen etc.). Een aantal leerpunten voor dit bedrijf om te verbeteren.

D-reizen

Bij D-reizen ligt de verdeling tussen positieve en negatieve reviews op ongeveer 70/30%. Uit de 46 reviews kwam dan ook een mooi gemiddelde van 7,6. Klanten benoemden vooral de goede service en klantvriendelijkheid van het personeel als pluspunten. Daarnaast hadden zij echt het gevoel dat er uitgebreid de tijd voor ze werd genomen. Een mooi compliment voor D-reizen dus.

Holland International Reisbureau/TUI

Dit reisbureau staat tegenwoordig bekend als TUI en wordt ook erg goed beoordeeld. Uit de 23 reviews kwam een gemiddelde van een 8,5. Ook bij dit reisbureau worden de goede service, bereikbaarheid en vriendelijk personeel genoemd als pluspunten.

Toerkoop

Een misschien wat minder bekend reisbureau, maar daarom niet minder goed. Met een gemiddelde van 8,4 wordt deze organisatie erg goed beoordeeld. Klanten waarderen hier de goede service, kundigheid en meedenkendheid van het personeel. Al met al ook veel tevreden klanten.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!