Places logo
Menu

Trendwatching voor beginners!

Trendwatching voor beginners!

Als ondernemer zijn er veel vaardigheden die u goed van pas kunnen komen tijdens het uitvoeren van uw werk. Een van deze vaardigheden is het ontdekken van trends en vervolgens het inspelen op trends. Als u opkomende trends binnen uw markt snel weet te herkennen en vervolgens weet in te zetten kan u dit nieuwe klanten opleveren. Places.nl zocht voor u uit hoe u uw vaardigheid om trends te ontdekken traint en hoe u vervolgens op trends inspeelt.

Hoe ontdekt u een trend?

Trends ontdekken is lastig en er zijn verschillende tools voor. Een van de bekendste en handigste opties is Google Trends, een platform van Google waar u de trend van de interesse in een bepaald zoekwoord kan bekijken. U kunt kijken hoe de keywords hebben gepresteerd in het verleden, maar u kunt ook de prognose van de trend van een zoekwoord bekijken. Google Trends biedt steeds meer mogelijkheden en zou in de toekomst zelfs uitslagen van verkiezingen kunnen voorspellen.

Ook kunt u trends ontdekken door te kijken wat er "trending" is op YouTube of Twitter, of door te kijken wat veel bezochte websites zijn op Alexa.com.

Inspelen op trends

Vervolgens kunt u gaan inspelen op de trends. Heeft u bijvoorbeeld een webshop, dan kunt u de prognose van zoektermen van uw verschillende producten bekijken, om zo erachter te komen wat beter gaat verkopen.

Daarnaast kunt u op zoektrends inspelen door te kijken wat de actualiteit is. Op welke zoekwoorden wordt momenteel veel gezocht? Maak hier gebruik van in uw social media zodat mensen eerder op de pagina's van uw bedrijf komen.

Online vindbaarheid verhogen

Door in te spelen op trends kunt u makkelijk uw vindbaarheid in Google verhogen. Ook andere SEO technieken kunnen u daarbij helpen. Een bedrijfsvermelding bij Places.nl kan u ook helpen om de vindbaarheid van uw bedrijf te vergroten. Met Places Adverteren kunt u een gratis bedrijfsvermelding aanvragen op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Voor meer hulp met het verbeteren van uw online vindbaarheid helpen wij u graag verder. Hiervoor kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via 024 - 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!