Places logo
Menu

Stappenplan: Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden bij bedrijvengidsen?

Stappenplan: Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden bij bedrijvengidsen?

Gestart met een bedrijf? Het belangrijkste wat je nu moet doen is het vinden van jouw eerste klanten. Dit kan door in te zetten op marketing en het creëren van naamsbekendheid. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Misschien denk je nu aan grootse campagnes of aan een uitgebreide website. Belangrijke informatie op een goede website draagt zeker bij aan jouw online vindbaarheid en naamsbekendheid, maar er is nog een andere manier waar je misschien niet als eerste aan dacht: online bedrijvengidsen. In dit artikel legt Places.nl uit wat online bedrijvengidsen precies zijn, wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe je je hiervoor aanmeldt.

Wat is een online bedrijvengids?

Een online bedrijvengids is het beste te vergelijken met een groot telefoonboek zoals we van vroeger kennen. Het is een overzicht met allerlei bedrijven in verschillende branches, waarop bezoekers gemakkelijk alle benodigde informatie kunnen opvragen. Waar je dit vroeger offline deed in een telefoonboek uit jouw regio, is het belangrijk om tegenwoordig online vindbaar te zijn. Dit kan eenvoudig door je aan te melden bij een online bedrijvengids. Welke gegevens je moet achterlaten, zijn algemene bedrijfsgegevens en contactinformatie.

Waarom is het belangrijk om je aan te melden bij online bedrijvengidsen?

Het aanmelden bij online bedrijvengidsen is enorm belangrijk voor je Search Engine Optimisation (SEO). Wil jij met jouw bedrijf gevonden worden op lokale zoektermen? Dan kan dit zeker bijdragen. Door overal de juiste informatie te hebben staan, zorg je ook dat Google de juiste informatie doorgeeft aan jouw doelgroep en jou hoger in de ranking van zoekresultaten plaatst. Naast deze voordelen is het belangrijk om te noemen dat sommige bedrijvengidsen gratis zijn. Op deze manier kost het jou niks, maar draag je wel bij aan de online vindbaarheid van jouw bedrijf.

Lokale SEO

We noemden het net al: Search Engine Optimisation (SEO). Deze optimalisatie zorgt ervoor dat jouw pagina hoger wordt geplaatst in de organische resultaten van Google. Wanneer je gebruik maakt van online bedrijvengidsen, kan je gebruik maken van lokale SEO. Hierbij zorg je dat jouw bedrijf snel zichtbaar is in lokale zoekresultaten. Steeds vaker zoeken mensen ter plekke op Google op waar zij heen moeten of waar zij het gewenste bedrijf kunnen vinden dat zij op dat moment nodig hebben. Om hierop in te spelen is lokale SEO van belang. Het draait dus om beter gevonden worden. Het vinden van nieuwe klanten gebeurt onder andere zo. Wat bijdraagt aan een hogere ranking in zoekresultaten is het aantal backlinks dat jouw pagina krijgt. Een backlink is een soort referentie waarbij een link wordt geplaatst naar jouw website. En hoe krijg je die? Precies, door je aan te melden bij online bedrijvengidsen.

Aanmelden bedrijvengidsen

Je aanmelden bij een lokale bedrijvengids? Dit kost nauwelijks tijd, maar je hebt wel direct profijt. Zorg wel dat alle bedrijfsinformatie die je hierop plaatst altijd actueel is. In online bedrijvengidsen zoals Telefoonboek.nl en Openingstijden.com kunnen bezoekers eenvoudig jouw bedrijf vinden, inclusief alle relevante informatie. Daarnaast kunnen zij zelfs beoordelingen achterlaten. Bereik eenvoudig de dagelijkse bezoekers van dit soort bedrijvengidsen door je gratis aan te melden. In onderstaand stappenplan, leggen we uit hoe jij je eenvoudig aanmeldt en zichtbaar wordt op websites als Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en Google Mijn Bedrijf.


Kleine moeite, groot effect

Het is een kleine moeite om je aan te melden bij een online bedrijvengids, maar het kan dus gelijk al grote effecten hebben. Zonder al te veel moeite kan jij jouw bedrijf op de kaart zetten. Zorg niet alleen dat Google jouw pagina beter plaatst in de zoekresultaten, maar ook dat je de juiste informatie verstrekt aan jouw doelgroep.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!