Places logo
Menu

Roompot langste wachttijden telefonische klantenservice

Roompot langste wachttijden telefonische klantenservice

Mensen willen steeds minder vaak primitief kamperen en gaan op zoek naar luxe. Dat blijkt uit een artikel van de NRC, daar is te lezen dat het aantal kampeerterreinen in Nederland afneemt. Er is meer vraag naar luxe en dat kan voor de vakantieparken in Nederland een voordeel zijn. Mits zij meegaan met de trends, want een vakantiepark moet namelijk wel bijzonder zijn.

Vakantieparken zoals Center Parcs en Landal GreenParks proberen door nieuwe accommodaties mee te gaan met de trends. Naast het vernieuwen van accommodaties blijft een goede service ook erg belangrijk. Klanten met speciale wensen of vragen worden meestal telefonisch geholpen worden. Maar hoe is het gesteld met de telefonische klantenservice van de vakantieparken? Telefoonboek.nl zoekt het uit.

Onderzoek

In het onderzoek zijn vier vakantieparken meegenomen: Roompot Vakanties, Center Parcs, Landal GreenParks en Droomparken. Dit viertal is een greep uit de verschillende vakantieparken in Nederland. Center Parcs, Roompot en Landal GreenParks vormen de drie grootste vakantieparken. Droomparken is daarentegen wat minder bekend maar het park komt wel vaak voor op websites die vakantieparken met elkaar vergelijken. Om die reden is dit vakantiepark ook meegenomen in het onderzoek.

De vakantieparken zijn op drie onderdelen getoetst. Ten eerste is er gekeken naar de vindbaarheid van het telefoonnummer van de klantenservice op de website. Vervolgens werd het telefoonnummer op vier verschillende momenten gebeld. Indien er een keuzemenu was werd er gekeken of deze eenvoudig te doorlopen was. Daarnaast werd de gemiddelde wachttijd gemeten totdat de telefoon werd beantwoord.

Resultaten onderzoek

Telefoonnummer op de website
De telefoonnummers zijn goed te vinden op de websites. Op de website van Center Parcs en Droomparken staat het telefoonnummer op de hoofdpagina weergegeven. Op de website van Landal GreenParks en Roompot vakanties moet men een door keer klikken naar een andere pagina. Het telefoonnummer is te vinden op de pagina: klantenservice of op de pagina: contact en vragen.

Keuzemenu

Center Parcs en Landal GreenParks maken gebruik van een keuzemenu. Men kan daar kiezen uit de volgende opties: informatie over een reeds gemaakte boeking, over een volgend verblijf, over een dagkaart of andere algemene informatie. Het keuzemenu wordt duidelijk toegelicht en is goed te doorlopen.

Bij een aantal vakantieparken worden de kosten van het telefoongesprek vooraf aangegeven. Bij Landal GreenParks en Center Parcs zijn dit de gebruikelijke belkosten. Bij Roompot Vakanties kost het gesprek 20 cent per minuut en 4,5 cent vanaf de start van het gesprek. Bij Droomparken wordt er niks bekend gemaakt over de kosten van het gesprek. Het lijkt erop dat Roompot Vakanties de hoogste kosten in rekening brengt voor het telefoongesprek.

Wachttijden

Roompot Vakanties heeft gemiddeld gezien de langste wachttijd. De gemiddelde wachttijd is daar bijna zes minuten. Landal GreenParks heeft daarentegen gemiddeld gezien de kortste wachttijd. Daar moet men gemiddeld 1,5 minuut wachten. Er is hier geen voor de hand liggende verklaring voor. Center Parcs, Roompot Vakanties en Landal Greenparks zijn namelijk van gelijke grootte en ongeveer even bekendheid dus dat zou de wachttijd niet direct beïnvloeden.

Aan de hand van de bevindingen van dit onderzoek kan geconcludeerd worden dat Roompot Vakanties de minst klantvriendelijke telefonische klantenservice aanbiedt als het aankomt op bereikbaarheid en snelheid. Dit komt doordat zij de hoogste kosten in rekening brengen tijdens het gesprek en daarnaast zijn daar ook de langste wachttijden. Verder blijkt uit dit onderzoek dat men het beste rond 9 uur "s ochtends kan bellen, op dat tijdstip zijn de wachttijden gemiddeld het kortst.

Roompot Vakanties:

9:00 = 2,5 min.

12:00 = 3 min.

14:30 = 9 min.

16:30 = 9 min.

Gemiddelde wachttijd = 5,8 min.

Center Parcs:

9:00 = 4 min.

12:00 = 5 min.

14:30 = 8 min.

16:30 = 30 sec.

Gemiddelde wachttijd = 4,4 min.

Landal GreenParks:

9:00 = 1,5 min.

12:00 = 1 min.

14:30 = 30 sec.

16:30 = 3 min.

Gemiddelde wachttijd = 1,5 min.

Droomparken:

9:00 = 30 sec.

12:00 = 1,5 min.

14:30 = 2,5 min.

16:30 = 2,5 min.

Gemiddelde wachttijd = 1,7 min.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!