Places logo
Menu

Online marketing voor de kleine ondernemer

Online marketing voor de kleine ondernemer

Dat online marketing alleen voor grote organisaties is weggelegd, is een fabeltje. Vaak wordt gedacht dat online marketing via social media iets is dat veel tijd, budget en mankracht kost. Iets wat volgens sommigen ontbreekt in het MKB. In deze blog vertelt Places u welke kansen er voor u als mkb'er liggen op het gebied van online marketing.

Waarom online marketing?

Adverteren in de krant of op televisie is erg duur, dit in tegenstelling tot online marketing. Online marketing kan veel goedkoper, hierdoor is online marketing juist toegankelijk voor een klein bedrijf. U kunt door online marketing een groter publiek bereiken met een kleiner budget. Ook kunt u gericht adverteren, zo komt uw advertentie bij de juiste doelgroep terecht.

Tips voor online marketing

1.Voordat u gaat beginnen met online marketing is het handig dat u een doel bepaalt. Zo kunt u beter gericht te werk gaan en later evalueren of dit doel behaald is. 2.Stel voordat u begint zo exact mogelijk vast wie uw doelgroep is. Wanneer u uw doelgroep bepaald heeft kunt u hier uw content op afstemmen. 3.Focus op het juiste sociale medium. Het is het verstandigst om één of twee platformen uit te kiezen en bij te houden. Het is verleidelijk om op alle social media kanalen iets te plaatsen, maar de kans is groot dat u dan uw tijd inefficiënt inzet. Houd liever een platform volledig bij dan meerdere platformen zonder optimaal resultaat. 4.Plan uw social media updates van tevoren in. Dit scheelt u tijd, in plaats van elke dag 10 minuten hoeft u door het inplannen van updates bijvoorbeeld maar één dag in de week bezig te zijn met social media. Hiervoor zijn verschillende websites en applicaties te gebruiken, waaronder Hootsuite. 5.Zorg er voor dat uw content tijdloos is. Zo blijft uw content na een tijdje nog steeds bezoekers trekken en voorkomt u dat zoekmachines naar gedateerde informatie verwijzen. 6.Zorg ervoor dat u potentiële kopers werft met uw content. U heeft er niets aan om een mooi verhaaltje over te brengen, zonder dat het iets oplevert.

Vermeld uw socialmediaprofielen op Places.nl

Heeft u een socialmediaprofiel aangemaakt? Vergeet dan niet deze te promoten. Bij Places.nl kunt u al bij een gratis vermelding uw socialmedialinks tonen aan bezoekers. Wilt u meer informatie over Places en de services die wij bieden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze servicedesk via 024-3555 299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!