Places logo
Menu

Mkb laat online kansen liggen

Mkb laat online kansen liggen

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland loopt achter op digitaal gebied. Ondanks de vlucht die de online technologie heeft genomen, zijn veel websites sterk verouderd en niet aangepast aan mobiele gebruikers. Veel kleinere bedrijven hebben zelfs helemaal geen website! Tijd om de voordelen van online vindbaarheid eens op een rijtje te zetten. Bijna alles gebeurt tegenwoordig online. Communiceren, informatie opvragen, producten en diensten bestellen én betalen. De grotere bedrijven in Nederland zijn meestal goed vindbaar op internet en bieden diverse online diensten aan zoals webshops, een online klantenservice en online betalingsmogelijkheden. Kleinere bedrijven blijven op dit gebied echter ver achter. Veel genoemde redenen om niet te investeren in online communicatie zijn: te duur, geen tijd, te ingewikkeld en niet de moeite waard. mkb1

Te duur

Integendeel! Je bedrijf online versterken is goedkoper dan offline. Op internet zijn bijvoorbeeld een goed vindbare website engratis bedrijfsvermeldingop Telefoonboek.nlen Openingstijden.com goedkoper dan een paar posters of gedrukte flyers. Daar komt bij dat veel bezoekers van uw winkel eerst internet zullen raadplegen voordat zij daadwerkelijk langskomen. Online kost dus minder, maar levert meer klanten op!

Geen tijd

Of u nu op zoek bent naar nieuwe klanten of niet: investeren in klantrelaties is een absolute must. Zeker in deze tijd, waar concurrenten uw klanten maar al te graag van u overnemen, is het belangrijk dat u zichtbaar blijft voor uw klant. Tijd investeren in een website of eenbedrijfsomschrijvingis daarom geen overbodige luxe. Maak dus wat tijd vrij in uw agenda om een spectaculaire website te lanceren of uw oude op te frissen. Gebruiksonvriendelijke, trage en onoverzichtelijke websites werken namelijk averechts! mkb2

Te ingewikkeld

Als u weinig ervaring hebt met het bouwen van websites, linkbuilding en andere moderne technologieën, kunt u ervoor kiezen deze klussen uit te besteden aan een extern bureau. Een team van specialisten gaat dan aan de slag om uw bedrijf online zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Zo bent u én minder tijd kwijt aan uw online vindbaarheid én heeft u binnen no-time meer online bezoekers.

Niet de moeite waard

Veel ondernemers hebben een lokale klantenkring, en werken daarom graag met mond-tot-mondreclame. Online vindbaarheid is hun ogen minder belangrijk omdat klanten hen wel weten te vinden. Toch lopen bedrijven hiermee veel omzet mis. Een goede online vindbaarheid vergroot namelijk de naamsbekendheid, ook op lokaal niveau. De meeste klanten gaan eerst online op onderzoek uit om concurrenten met elkaar te vergelijken. Wanneer de naam van uw bedrijf bovenaan de lijst komt te staan in zoekmachines, kan dit grote voordelen opleveren. Uw online vindbaarheid vergroten hoeft dus helemaal niet te duur, tijdrovend of ingewikkeld te zijn, en is al helemaal niet overbodig! Met een paar eenvoudige verbeteringen bent u beter vindbaar voor klanten, en vergroot u uw klantenkring zonder al te veel kosten kwijt te zijn. Zorg dat uw bedrijf goed vindbaar is via Places.nl opTelefoonboek.nl en Openingstijden.com. Wilt u daarnaast ook uw telefonische bereikbaarheid vergroten? Misschien is de Places Antwoordservice dan iets voor u. Deze service biedt u 24/7 bereikbaarheid tegen scherpe tarieven. Een goede vindbaarheid, zowel online als telefonisch, betekent meer naamsbekendheid en meer klanten. En dat is juist voor mkb-bedrijven dé weg naar meer omzet. Wilt u meer informatie over een gratis bedrijfsvermelding op Places.nl? Bel gerust naar 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!