Places logo
Menu

Meer productiviteit en flexibiliteit door de digitale werkplek, iets voor jou?

Meer productiviteit en flexibiliteit door de digitale werkplek, iets voor jou?

In de afgelopen jaren hebben digitale technologieën ons leven veranderd. Technologie speelt bij vrijwel alles wat we doen een belangrijke rol. Werk is hier geen uitzondering op: de digitale werkplek is hot and happening. Een digitale werkplek is een werkplek die je op ieder gewenst moment, vanaf elke denkbare locatie kunt benaderen met alle gewenste functionaliteit in één omgeving. Wat houdt dit precies in en wat zijn de voordelen hiervan? Je leest het in dit artikel.

Van locatie naar activiteit

De definitie van een werkplek is de afgelopen jaren flink veranderd: vroeger waren desktop computers de standaard, maar deze zijn alweer vervangen door een laptop of zelfs tablets en smartphones. Deze nieuwe devices hebben het beeld van de standaard werkplek helemaal veranderd: we krijgen te maken met flexplekken, mobiel werken en werken vanuit huis. Daarvoor gebruiken we een persoonlijke, digitale werkplek. Met alle gewenste apps en data, beschikbaar in de cloud. Onze werkplek is niet langer een locatie maar een activiteit.

Soorten diensten

Een digitale werkplek omvat een verzameling diensten die gericht zijn op de eindgebruiker, de medewerker. We onderscheiden drie lagen in de dienstverlening:

  • Basisdiensten, zoals e-mail en chat of een social media-tool
  • Generieke diensten, zoals een intranet en een samenwerkingsplatform
  • Diensten die nodig zijn voor een specifieke rol, zoals een CRM-tool

Samen vormen zij de digitale werkplek die beschikbaar is voor de medewerker op elk gewenst device en moment.

Kennis delen

Bedrijven die inspelen op digitalisering hebben concurrentievoordeel. Deze slimme en flexibele werkomgeving zorgt voor betere samenwerking. Kennisdeling wordt hierdoor makkelijker. Onder andere de cloud maakt het mogelijk om informatie en programma's vanaf één centrale locatie, overal beschikbaar te stellen. Dit is veilig, voordelig en makkelijk in beheer.

Voordelen voor medewerkers

Medewerkers met een volledig digitale werkplek zijn bijna 70% productiever dan medewerkers met een traditionele werkplek. Daarnaast zorgt een digitale werkplek ervoor dat medewerkers, met name in grote organisaties, elkaar een stuk sneller weten te vinden en samenwerken. Met een digitale werkplek kun je medewerkers bovendien meer vrijheid en flexibiliteit geven om hun werk zelf in te richten. Die vrijheid is erg belangrijk voor de tevredenheid van medewerkers en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.

Trend: personalisatie

Persoonlijke ervaring en beleving is belangrijker dan ooit. Dit geldt natuurlijk ook voor je digitale werkplek. Een platform dat voor elke gebruiker in je organisatie een gepersonaliseerde ervaring biedt, levert échte waarde aan je medewerkers en zorgt ervoor dat zij het platform blijven gebruiken. Je platform customizen kan door maatwerk en personalisatie van functies voor individuele medewerkers en teams. Een voorbeeld hiervan is een persoonlijk dashboard, een tijdlijn met bedrijfsspecifiek nieuws voor een bepaalde afdeling en het aanbieden van relevante informatie op basis van de interesses en vaardigheden van een medewerker.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!