Places logo
Menu

Branding: 5 tips voor startups en kleine ondernemingen

Branding: 5 tips voor startups en kleine ondernemingen

De blauwe Coolblue doos, de wit-met-oranje Zalando doos, de wit-met-zwart-en-rode H&M doos, waarschijnlijk ziet u ze allemaal direct voor zich. Dat is allemaal branding. De verzenddoos is voor veel webwinkels het enige fysieke contactmoment met de klant en dus een krachtig branding-instrument. Als startup bent u waarschijnlijk nog niet zover dat uw persoonlijke stijl in heel Nederland direct herkend wordt. Daarom geeft Places.nl u wat tips om als startup een begin te maken met branding.

1. Wat verkoop ik?

Branding is belangrijk, maar zonder goed product of dienst heeft u er niets aan. Zorg dus dat uw product staat als een huis voordat u het op de kaart gaat zetten. Als u vertrouwen heeft in uw product of dienst, kunt u het ook krachtiger promoten en branden.

2. Wie ben ik?

Een duidelijke identiteit is essentieel voor succesvolle branding. Zowel intern als voor de doelgroep is het belangrijk om te weten wat het nut is van het product of de dienst die uw bedrijf aanbiedt. Maak het niet ingewikkelder dan het is, als u uw identiteit in één zin kan uitdrukken, moet u dat vooral doen.

3. Sterke content

Verspreid mooie content en laat online sporen na. Goede online content maakt uw bedrijf vindbaar voor mogelijke geïnteresseerden. Zo creëert u ook online brand awareness.

4. Omdenken

Een klein budget kan voordelig werken: zo wordt u automatisch gedwongen creatief te denken. Deze creatieve oplossingen houden u scherp en zorgen ervoor dat u weet wat er in de wereld van online marketing speelt. Dit biedt u dus ook een competitief voordeel.

5. Leer van uw omgeving

Het is niet erg om fouten te maken als startup, daar wordt uw bedrijf alleen maar sterker van. Dat betekent natuurlijk niet dat u het wiel opnieuw moet uitvinden. Welke bedrijven doen het goed in uw branche? Wat kunt u daarvan leren? Wissel ook eens wat ideeën uit met andere ondernemers, bijvoorbeeld op een netwerkevent.

De volgende stap

Heeft u dit alles volledig onder de knie? Dan kan het interessant zijn om aan de slag te gaan met storytelling en personal branding. Wij zijn erg benieuwd hoe u als startup branding aanpakt en nodigen u uit een reactie achter te laten!

Logo's zijn voor elk bedrijf - of dit nu een klein of een groot bedrijf is - erg belangrijk. Als je snel en gratis een leuk logo wilt creëren, zou je eens bij Logaster moeten kijken

Online brand awareness kunt u natuurlijk ook creëren door online te adverteren met uw merk of onderneming. Wilt u meer weten over de (gratis) adverteermogelijkheden die Places.nl biedt? Neem dan contact op met 024-3555299. Wij helpen u graag verder.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!