Places logo
Menu

De patiënt is overwegend positief over Nederlandse fysiotherapeuten

De patiënt is overwegend positief over Nederlandse fysiotherapeuten

Sinds men vanaf 2007 op eigen gelegenheid, dus zonder doorverwijzing van de dokter, naar de fysiotherapeut kan, ligt de taak van het kiezen van de meest geschikte fysiotherapeut ook bij de patiënt. Waar de een kiest voor de dichtstbijzijnde fysiotherapeut kiest, gaat een ander op onderzoek uit voor de meest geschikte fysiotherapeut, bijvoorbeeld op basis van de klachten die hij of zij ervaart of een manier van behandelen waar zijn of haar voorkeur naar uit gaat. Om de geschikte fysiotherapeut te vinden raadplegen mensen steeds vaker niet alleen de website van de fystiotherapeut, maar ook platforms waar patiënten reviews kunnen achterlaten over hun ervaring met de fysiotherapeut in kwestie, zoals Telefoonboek.nl. Zo kan iemand een goed geïnformeerde keuze maken.

Beoordelingen en geschreven reviews

Vanzelfsprekend kunnen bezoekers op Telefoonboek.nl terecht voor telefoonnummers van bedrijven. Maar niet alleen daarvoor. Op de pagina"s van de bedrijven kan een bezoeker ook een cijfer op basis van de algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding achterlaten. Daaraan kan men ook een geschreven review toevoegen, om het cijfer verder toe te lichten. Dit werd ook massaal gedaan voor fysiotherapeuten. Patiënten lieten 749 reviews over praktijken voor fysiotherapie achter. Het overgrote deel daarvan is positief en het gemiddelde cijfer is een 8,8.

Positieve reviews

Alle reviews waaraan een cijfer hoger dan een zes verbonden is, worden beschouwd als positieve reviews. Maar liefst 87,7 procent van de reviews is positief. Het gemiddelde cijfer van een 8,8 weerspiegelt dit grote aantal positieve reviews. Fysiotherapeuten worden op Telefoonboek.nl dus overwegend positief beoordeeld. Aan het grootste gedeelte positieve reviews, namelijk 463 reviews, is zelfs een tien verbonden. De positieve reviews hebben uiteenlopende strekkingen. Er is niet één specifiek onderwerp waarover in bijna iedere review geschreven wordt. Wel zijn een aantal onderwerpen die vaker genoemd worden dan andere. Patiënten van de fysiotherapeuten spraken vaak hun tevredenheid uit over de houding van de fysiotherapeut en noemden hem of haar vriendelijk, betrokken of een fijn persoon. Een review luidt bijvoorbeeld "Top bedrijf met zeer vriendelijk personeel". Een ander onderwerp waarover patiënten vaak schreven is de professionaliteit, kundigheid en vakbekwaamheid van de behandelaar en de therapie, kwaliteit en uitkomst van de behandeling. Een patiënt schreef bijvoorbeeld "Snel van mijn klachten af". Ook werd genoemd dat de behandelaar goed luisterde, goede uitleg gaf, goede service leverde en goed begeleidde en dat de sfeer in de praktijk goed was. Anderen schreven meer algemene positieve opmerkingen over de praktijk, zoals "Praktijk is zeer deskundig", of alleen algemene kreten als "Goed bedrijf", "Tevreden" en "Heel prettig, al jaren klant".

Negatieve reviews

Net als bij de positieve reviews, zijn de klachten in de negatieve reviews heel uiteenlopend. De een klaagt over de hygiëne in de praktijk, terwijl een ander klaagt over de prijs die de fysiotherapeut hanteert. De meeste reviews gaan echter over de houding van de behandelaar en de kwaliteit van de behandeling. Reviews over de behandelaar luiden bijvoorbeeld: "Meneer heeft een grote mond en is niet klantvriendelijk" en "Vreselijke dame". In reviews over de kwaliteit van de behandeling worden opmerkingen gemaakt als "Erg slecht behandeld" en "Behandeling gehad, maar na de behandeling zijn de klachten verergerd". Andere zaken waar in de reviews over geklaagd werd zijn de telefonische bereikbaarheid, de professionaliteit en kundigheid van de behandelaars en de service. Daarnaast werden ook meer algemene negatieve opmerkingen gemaakt.

Patiënt overwegend tevreden over Nederlandse fysiotherapie

Uit de beoordelingen en reviews die patiënten achterlieten op Telefoonboek.nl blijkt dat zij overwegend positief zijn over de praktijken voor fysiotherapie in Nederland. Een indrukwekkende meerderheid van de reviews was positief en het gemiddelde cijfer hangt naar het schoolcijfer "zeer goed".

Afbeelding: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!